![]() | Smalczyk by Pyrka Słoninę kroimy na kawałki i wytapiamy |
![]() | Super sałatka do grilla, i nie tylko do grilla Przygotowanie zaczyna się dzień wcześniej od ''zaprawienia'' ogórków |
![]() | Kolorowe i smaczne Ilość składników dowolna |
![]() | Grzanki na wiele okazji 1. Chleb pokroić w kostkę - mniejszą jeśli chcesz używać grzanki jako dodatek do zupy i sałatek, większą - do pochrupania |
![]() | SMAKI DZIECIŃSTWA - Andruty, wafle przekładane masą 👨🍳 Słodki powrót do beztroskich czasów dzieciństwa |
![]() | SMAKI DZIECIŃSTWA - Ciacho drożdżowe z kruszonką (drożdżówka nocna) 👩🍳 Jest to przepis niezwykle prosty, a ciacho wychodzi pyszne |
![]() | SMAKI DZIECIŃSTWA - Karmelowe Kąski 👨🍳 Batoniki kroimy w małe kosteczki |
![]() | SMAKI DZIECIŃSTWA - Puchate racuchy (bez drożdży) 👩🍳 Maślanka i jajko powinny mieć temperaturę ''pokojową'' więc dobrze jest wyjąć te składniki z lodówki już wcześniej |
![]() | Kaczka z grilla Piotra Chmiela Pierś kaczki nacinamy w poprzek solimy, pieprzymy i odstawiamy na 20 min |
![]() | Kanapka patriotyczna ⚠️ 1. Jajko gotujemy na twardo 2 |
![]() | Etiopski gulasz z kapusty | Kuchnia Lidla Kapustę czyścimy, pozbawiamy głąba, szatkujemy lub kroimy na drobne paski |
![]() | Chilli sin carne Darii Ładochy | Kuchnia Lidla KROK 1: GOTUJEMY CZERWONĄ FASOLĘ Czerwoną fasolę namaczamy w zimnej wodzie przez 12 godzin |
![]() | Curry Darii Ładochy | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ moździerz KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ PRZYPRAWOWĄ W moździerzu ucieramy nasiona kolendry, dodajemy resztę przypraw i dokładnie mieszamy |
![]() | Gołąbki z soczewicą i grzybami Darii Ładochy | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ moździerz tarkę o drobnych oczkach naczynie żaroodporne piekarnik rozgrzany do temperatury 155°C KROK 1: MOCZYMY SOCZEWICĘ I BOROWIKI Borowiki i soczewicę wkładamy do dwóch osobnych misek, zalewamy letnią wodą i pozostawiamy do namoczenia minimum na 1 godzinę |
![]() | Burgery z tofu Karola Okrasy | Kuchnia Lidla KROK 1: SMAŻYMY BURGERY Tofu odsączamy na ściereczce z nadmiaru wody |
![]() | Żurek z makaronem Darii Ładochy | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ szklane lub gliniane naczynie gazę szklane butelki KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAKWAS W szklanym lub glinianym naczyniu zalewamy mąkę ciepłą wodą, ok |
![]() | Wegańska zupa z ciecierzycy | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ garnek z grubym dnem blender PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce |
![]() | Wegańskie kiełbaski z sałatką Kingi Paruzel | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Tofu odsączamy przez noc w lodówce dociśnięte między warstwami ręcznika papierowego |
![]() | Wegański placek po węgiersku Kingi Paruzel | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ tarkę o średnich oczkach sitko praskę do czosnku papierowy ręcznik kuchenny KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GULASZ Pieczarki podsmażamy w całości na rozgrzanym oleju w głębokim garnku |
![]() | Wegański pasztet z fasoli Kingi Paruzel | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ keksówkę papier do pieczenia tarkę o dużych oczkach praskę do czosnku robot wielofunkcyjny lub blender piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C KROK 1: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI PASZTETU Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju |