![]() | spaghetti na akumulatorze5 Na rozgrzaną oliwe wrzucamy mieso , mocno grzebjemy w garze zeby nie zrobil sie z tego jeden kotlet mielony |
![]() | Ala Gołąbki ...:) Cebulę smażymy na oleju |
![]() | rosół babci Rozalii Kurę i żeberka moczyć 1,5godziny w zimnej osolonej wodzie |
![]() | Mielone w słoikach Mielone mięso solimy, przyprawiamy i formujemy z niego płaskie kotlety (średnica powinna wynosić tyle samo, co średnica słoików) |
![]() | Leczo na zimę Pomidory obieramy ze skóry, wycinamy zielone części i kroimy na mniejsze kawałki, nastawiamy garnek na gaz i podduszamy tak żeby się prawie rozpadły, paprykę kroimy na ulubione kawałki, kabaczka ścieramy na tarce o grubych oczkach i dorzucamy do pomidorków, |
![]() | Kurczak do słoików Kurczaka dzielimy na kawałki, zalewamy solanką "na jajko" i zostawiamy na 24 godz |
![]() | Zupy "na później" Gdy zupa kończy się gotować przygotowujemy słoiki z zakrętkami typu twist |
![]() | Udka z kurczaka w rosole wekowane Udka wyluzować tzn wyjąc kości/chrząstki mogą zostać/jeśli nie potrafimy można okroić mięso |
![]() | Hit parkingowy Na patelni rozgrzać olej, smażyć chleb z dwóch stron na złoty kolor |
![]() | Konserwa wieprzowa Mięso i słoninę zmielić w maszynce do mięsa |
![]() | klopsiki w słoiki Mięso mielone przyprawić, uformować kuleczki |
![]() | Paprykarz jak szczeciński 1) Zagotować 3 litry wody, wrzucić rybę, gdy się zagotuje wyjąć, wystudzić, oczyścić z ości |
![]() | Paprykarz do chleba Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i razem z cebulą pokroić w kostkę |
![]() | Pasztet drobiowy w słoiczkach Ćwiartki kurczaka gotować do miękkości, wątrobę kilka minut (w innym garnku) |
![]() | Kiełbasa słoikowa Zenka Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą konsystencję, włożyć do słoików - do 3/4 wysokości, najlepsze są nieduże słoiczki, takie od dżemu lub majonezu (z tej porcji mięsa wychodzi ok |
![]() | ADMINOWY PRZEPIS NA DODANIE PRZEPISU 1. Logujesz się na stronie głównej KuchniaKierowcy |