Potrawa a la pörkölt Drobno posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, posolić, popierzyć i dodać połowę mielonej papryki słodkiej i ostrej Mielonki albo gulasz pokroić w kostkę dodac do cebuli i chwilę dusić | |
Podróże kulinarne Heńka :) | |
spaghetti na akumulatorze5 Na rozgrzaną oliwe wrzucamy mieso , mocno grzebjemy w garze zeby nie zrobil sie z tego jeden kotlet mielony | |
Ala Gołąbki ...:) Cebulę smażymy na oleju | |
rosół babci Rozalii Kurę i żeberka moczyć 1,5godziny w zimnej osolonej wodzie | |
Mielone w słoikach Mielone mięso solimy, przyprawiamy i formujemy z niego płaskie kotlety (średnica powinna wynosić tyle samo, co średnica słoików) | |
Leczo na zimę Pomidory obieramy ze skóry, wycinamy zielone części i kroimy na mniejsze kawałki, nastawiamy garnek na gaz i podduszamy tak żeby się prawie rozpadły, paprykę kroimy na ulubione kawałki, kabaczka ścieramy na tarce o grubych oczkach i dorzucamy do pomidorków, | |
Kurczak do słoików Kurczaka dzielimy na kawałki, zalewamy solanką "na jajko" i zostawiamy na 24 godz | |
Zupy "na później" Gdy zupa kończy się gotować przygotowujemy słoiki z zakrętkami typu twist | |
Udka z kurczaka w rosole wekowane Udka wyluzować tzn wyjąc kości/chrząstki mogą zostać/jeśli nie potrafimy można okroić mięso | |
Hit parkingowy Na patelni rozgrzać olej, smażyć chleb z dwóch stron na złoty kolor | |
Konserwa wieprzowa Mięso i słoninę zmielić w maszynce do mięsa | |
klopsiki w słoiki Mięso mielone przyprawić, uformować kuleczki | |
Paprykarz jak szczeciński 1) Zagotować 3 litry wody, wrzucić rybę, gdy się zagotuje wyjąć, wystudzić, oczyścić z ości | |
Paprykarz do chleba Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i razem z cebulą pokroić w kostkę | |
Pasztet drobiowy w słoiczkach Ćwiartki kurczaka gotować do miękkości, wątrobę kilka minut (w innym garnku) | |
Kiełbasa słoikowa Zenka Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą konsystencję, włożyć do słoików - do 3/4 wysokości, najlepsze są nieduże słoiczki, takie od dżemu lub majonezu (z tej porcji mięsa wychodzi ok | |
ADMINOWY PRZEPIS NA DODANIE PRZEPISU 1. Logujesz się na stronie głównej KuchniaKierowcy |