Autor - Romka_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
czerwona papryka – 2 szt. żółta papryka – 1 szt. czerwona cebula– 2 szt. czosnek – 3 ząbki czerwona fasola – 300 g pomidory – 5 szt. krojone pomidory z puszki – 400 g kukurydza konserwowa – 300 g sos sojowy – 4 łyżki kapary – 2 łyżki czekolada gorzka – 4-6 kostek natka pietruszki mielona słodka papryka mielony kmin rzymski wędzona papryka sól olej | |
Sposób przygotowania: | |
KROK 1: GOTUJEMY CZERWONĄ FASOLĘ Czerwoną fasolę namaczamy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Następnie odcedzamy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości, pod koniec doprawiając solą. Odcedzamy i odstawiamy. KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA Cebulę oraz czosnek drobno siekamy i podsmażamy w dużym garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy przyprawy i podsmażamy jeszcze kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz pomidory sparzone gorącą wodą, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Całość podlewamy sosem sojowym i wodą. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. KROK 3: DOPRAWIAMY DANIE Do chilli dodajemy pomidory z puszki, czekoladę, czerwoną fasolę i odcedzoną kukurydzę. Całość doprowadzamy do wrzenia i dodajemy kapary. Chilli przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Przepis znajdziecie na https://kuchnialidla. pl/chilli-sin-carne | |
Dodatkowe informacje: | |
|