Magowy kurczaczek Kurczaka oblać PORZĄDNIE magą i obtoczyć w mące(może być w jajku i mące) i smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym tłuszczu,niby kurczak a smakuje jakby się jadło karpia | |
Expresowe pierogi leniwe (kulski z bialego sera na szybko) Biały ser, jajka (ale bez skorupek!!!), oraz oba rodzaje mąki wymieszać i wyrobic spójne ciasto | |
śląska wodziona w 5min | |
BAZA pieczarkowa Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu, doprawić i przełożyć do słoika | |
Smaczna ,zdrowa ogórowa. "Łudka" z warzywami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę ugotuj na 2 litrach wody(pamiętaj o zebraniu powstałej w czasie gotowania piany tz "fusów") | |
Omlet francuski Kiełbaskę, boczek, lub parówkę pokroić w talarki i podsmażyć na maśle | |
KOCIOŁEK(DRIVERA) kiełbase kroimy w plasterki boczek kroimy w grubszą kostke cebulke w piórka dusimy cebulke,dodajemy kiełbaske i boczek smażymy aż się zrumieni | |
żeberka inaczej Cebulę pokroić w półkrążki , pokropić magą,wymieszać,odstawić na pół godziny | |
Mięso a'la gulaszowe w słoiku. Mięso kroimy w kostkę taką większą, wrzucamy od rondla, rondel najlepiej na podkładce, smażymy na oliwie z oliwek | |
Kiełbaski miniaturowe na parkingową imprezę gotowe Słoik i nakrętkę wyparzyć (ja wypiekam w piekarniku) | |
Tosty parkingowe ala Yeti Między dwie kromki chleba tostowego włożyć plaster sera i 1 - 2 plasterki kiełbaski lub parówki | |
Fasolka po betoniarsku Kiełbasę , boczek ,parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni Przełożyć do garnka,dodać fasolkę i zalać wodą | |
Węgorz wędzony w zalewie octowej Kawałki wędzonego węgorza ułożyć w słoiku, zalać wrzącą zalewą (do pełna, gdyż ryba nasiąka płynem), słoik dokręcić, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia | |
Mięso ze słoika Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką | |
Kurczaczek do syta Umytą pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski | |
Kalafix - inaczej Ugotowany kalafior (lub gdy nam zostanie z obiadu) rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego ugotowane i obrane ze skorupki jajka na twardo | |
Francuska lekka zupa czosnkowa Kostki rosołowe rozpuścić w 1 l | |
Pita z warzywami i mięskiem Placki pita wyjąć z opakowania | |
sałatka biedaka Cebulkę obrać i pokroić w półplasterki, następnie zesmażyć na złoty kolor | |
makaron z jajkami (zasmażanka Babci Zosi) Makaron ugotować z łyzką oleju; jak kto lubi - al dente lub na miękko |