![]() | śląska wodziona w 5min |
![]() | BAZA pieczarkowa Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu, doprawić i przełożyć do słoika |
![]() | Smaczna ,zdrowa ogórowa. "Łudka" z warzywami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę ugotuj na 2 litrach wody(pamiętaj o zebraniu powstałej w czasie gotowania piany tz "fusów") |
![]() | Omlet francuski Kiełbaskę, boczek, lub parówkę pokroić w talarki i podsmażyć na maśle |
![]() | KOCIOŁEK(DRIVERA) kiełbase kroimy w plasterki boczek kroimy w grubszą kostke cebulke w piórka dusimy cebulke,dodajemy kiełbaske i boczek smażymy aż się zrumieni |
![]() | żeberka inaczej Cebulę pokroić w półkrążki , pokropić magą,wymieszać,odstawić na pół godziny |
![]() | Mięso a'la gulaszowe w słoiku. Mięso kroimy w kostkę taką większą, wrzucamy od rondla, rondel najlepiej na podkładce, smażymy na oliwie z oliwek |
![]() | Kiełbaski miniaturowe na parkingową imprezę gotowe Słoik i nakrętkę wyparzyć (ja wypiekam w piekarniku) |
![]() | Tosty parkingowe ala Yeti Między dwie kromki chleba tostowego włożyć plaster sera i 1 - 2 plasterki kiełbaski lub parówki |
![]() | Fasolka po betoniarsku Kiełbasę , boczek ,parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni Przełożyć do garnka,dodać fasolkę i zalać wodą |
![]() | Węgorz wędzony w zalewie octowej Kawałki wędzonego węgorza ułożyć w słoiku, zalać wrzącą zalewą (do pełna, gdyż ryba nasiąka płynem), słoik dokręcić, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia |
![]() | Mięso ze słoika Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką |
![]() | Kurczaczek do syta Umytą pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski |
![]() | Kalafix - inaczej Ugotowany kalafior (lub gdy nam zostanie z obiadu) rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego ugotowane i obrane ze skorupki jajka na twardo |
![]() | Francuska lekka zupa czosnkowa Kostki rosołowe rozpuścić w 1 l |
![]() | Pita z warzywami i mięskiem Placki pita wyjąć z opakowania |
![]() | sałatka biedaka Cebulkę obrać i pokroić w półplasterki, następnie zesmażyć na złoty kolor |
![]() | makaron z jajkami (zasmażanka Babci Zosi) Makaron ugotować z łyzką oleju; jak kto lubi - al dente lub na miękko |
![]() | żeberka w słoiku Żeberka natrzeć przyprawami i zostawić na kilka godzin w lodówce |
![]() | TIRowa jajecznica Na rozgrzaną patelnię dajemy łyżkę margaryny, czekamy aż się rozpuści, wrzucamy drobno posiekane plasterki szynki (może być kiełbasa) czekamy aż się przyrumieni, do tego wrzucamy także drobno posiekanego pomidorka i czekamy ok 3-4 min |