Masełko prowansalskie do grzanek z grilla Dorzucić do masmixa pozostałe składniki, dobrze wymieszać | |
Krążki cebulowe - chipsy smaczne i zdrowe ;) Cebule pokroić w krążki | |
Jajka faszerowane Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekaną w kostkę cebulką | |
Sałatka "Porro di Pollo" ( Por z Kurczakiem) Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i usmażyć na złoty kolor | |
Zrazy wielkopolskie Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu | |
Gulasz jednogarnkowy Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć | |
Białe śledzie Filety wypłukać i namoczyć w wodzie na jakieś 3 godziny (co jakiś czas zmienić wodę) | |
Śledzie marynowane, w marchewce Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze | |
Śledzie z cebulą w pomidorach Śledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakieś 3 godziny, zmieniając ją co jakiś czas | |
Na 'śledzika' zjem tuńczyka Tuńczyka odsączyć, ogórki pokroić w kostkę, groszek odlać z zalewy | |
Matiasy w cytrynie Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h | |
Pierniczki drivera Margarynę rozpuścić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać | |
Medaliony z piersi kurczaka Piersi z kurczaka pokroić w drobne kawałeczki i wymieszać z jajkami, mąką, maggi i skrobią, dosypać przyprawy | |
BIGOS TRUCKERA Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć | |
Zupa-sos grzybowy 1. Grzyby gotujemy do miękkości | |
Rybka w południowym klimacie 1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami | |
Pomieszane jak groch z kapustą 1. Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc | |
Bigos dobry na wszystko 1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić | |
Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacie 1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę | |
Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku 🎄 1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym |