![]() | Masełko prowansalskie do grzanek z grilla Dorzucić do masmixa pozostałe składniki, dobrze wymieszać |
![]() | Krążki cebulowe - chipsy smaczne i zdrowe ;) Cebule pokroić w krążki |
![]() | Jajka faszerowane Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekaną w kostkę cebulką |
![]() | Sałatka "Porro di Pollo" ( Por z Kurczakiem) Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i usmażyć na złoty kolor |
![]() | Zrazy wielkopolskie Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu |
![]() | Gulasz jednogarnkowy Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć |
![]() | Białe śledzie Filety wypłukać i namoczyć w wodzie na jakieś 3 godziny (co jakiś czas zmienić wodę) |
![]() | Śledzie marynowane, w marchewce Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze |
![]() | Śledzie z cebulą w pomidorach Śledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakieś 3 godziny, zmieniając ją co jakiś czas |
![]() | Na 'śledzika' zjem tuńczyka Tuńczyka odsączyć, ogórki pokroić w kostkę, groszek odlać z zalewy |
![]() | Matiasy w cytrynie Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h |
![]() | Pierniczki drivera Margarynę rozpuścić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać |
![]() | Medaliony z piersi kurczaka Piersi z kurczaka pokroić w drobne kawałeczki i wymieszać z jajkami, mąką, maggi i skrobią, dosypać przyprawy |
![]() | BIGOS TRUCKERA Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć |
![]() | Zupa-sos grzybowy 1. Grzyby gotujemy do miękkości |
![]() | Rybka w południowym klimacie 1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami |
![]() | Pomieszane jak groch z kapustą 1. Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc |
![]() | Bigos dobry na wszystko 1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić |
![]() | Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacie 1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę |
![]() | Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku 🎄 1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym |