![]() | Jajka faszerowane Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekan± w kostkę cebulk± |
![]() | Sałatka "Porro di Pollo" ( Por z Kurczakiem) Pier¶ z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i usmażyć na złoty kolor |
![]() | Zrazy wielkopolskie Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu |
![]() | Gulasz jednogarnkowy Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć |
![]() | Białe ¶ledzie Filety wypłukać i namoczyć w wodzie na jakie¶ 3 godziny (co jaki¶ czas zmienić wodę) |
![]() | ¦ledzie marynowane, w marchewce Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze |
![]() | ¦ledzie z cebul± w pomidorach ¦ledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakie¶ 3 godziny, zmieniaj±c j± co jaki¶ czas |
![]() | Na '¶ledzika' zjem tuńczyka Tuńczyka ods±czyć, ogórki pokroić w kostkę, groszek odlać z zalewy |
![]() | Matiasy w cytrynie Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h |
![]() | Pierniczki drivera Margarynę rozpu¶cić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać |
![]() | Medaliony z piersi kurczaka Piersi z kurczaka pokroić w drobne kawałeczki i wymieszać z jajkami, m±k±, maggi i skrobi±, dosypać przyprawy |
![]() | BIGOS TRUCKERA Kapustę włożyć do miski i zalać zimn± wod±, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalan± ponownie zimn± wod± i ponownie odcisn±ć |
![]() | Zupa-sos grzybowy 1. Grzyby gotujemy do miękko¶ci |
![]() | Rybka w południowym klimacie 1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami |
![]() | Pomieszane jak groch z kapust± 1. Groch zalać zimn± wod± i odstawić na noc |
![]() | Bigos dobry na wszystko 1. Grzyby suszone zalać wrz±tkiem i odstawić |
![]() | Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacie 1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę |
![]() | Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku 🎄 1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym |
![]() | Nie sam± ryb± człowiek żyje - czas na schaboszczaka 1. Mięso posmaruj dokładnie musztard±, natrzyj przyprawami - sol±, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem |
![]() | Ale pasztet...! 1. Łopatkę pokroić w grub± kostkę,oprószyć sol± i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano |