![]() | BIGOS TRUCKERA Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć |
![]() | Zupa-sos grzybowy 1. Grzyby gotujemy do miękkości |
![]() | Rybka w południowym klimacie 1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami |
![]() | Pomieszane jak groch z kapustą 1. Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc |
![]() | Bigos dobry na wszystko 1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić |
![]() | Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacie 1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę |
![]() | Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku 🎄 1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym |
![]() | Nie samą rybą człowiek żyje - czas na schaboszczaka 1. Mięso posmaruj dokładnie musztardą, natrzyj przyprawami - solą, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem |
![]() | Ale pasztet...! 1. Łopatkę pokroić w grubą kostkę,oprószyć solą i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano |
![]() | Łazanki z kapustą - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej 1. Namoczyć grzyby, a następnie ugotować do miękkości |
![]() | Śledzik na nie jeden raz 1. Wymoczyć filety - najlepiej przez całą noc |
![]() | Prażony zapach lata 1. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach |
![]() | Zakręcone pierożki FARSZ: 1. Grzyby opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na całą noc |
![]() | Świąteczny barszczyk na drogę 1. Obrać i pokroić buraczki, wymieszać z octem, cukrem i solą |
![]() | Poznański barszczyk czerwony Fasolę "Jaś" namoczyć dobę wcześniej |
![]() | Ptasie mleczko z biszkoptami i galaretką Jedną galaretkę rozpuścić w 250ml wody |
![]() | Kotleciki z pieczarkami Pieczarki należy posiekać niebyt na niezbyt drobne kawałki i usmażyć razem z pokrojną cebulą |
![]() | ŻUREK GRABARZA Części boczku wcześniej pokroić w kostkę,podsmażyć wraz z cebulą |
![]() | Dary lasu Grzyba oczyscic obtoczyc w jajku i w bułce tartej |
![]() | Smalec z Sikorki Slonine z Sikorki, boczek i kielbase pokroić w kostkę |