Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Rodzaj:przekąski
Nowe szukanie
Boczniaki a'la ryba po grecku (także dla cukrzyków 🍬)Boczniaki a'la ryba po grecku (także dla cukrzyków 🍬)

Boczniaki myjemy i kroimy w większe kawałki

Placki z cukiniiPlacki z cukinii

Cukinię pokroić w mniej więcej 1-1,5cm plastry (nie obierać skórki), każdy plaster oprószyć lekko solą i przełożyć na sito lub jakiegoś pojemnika

Grzanki na wiele okazjiGrzanki na wiele okazji

1. Chleb pokroić w kostkę - mniejszą jeśli chcesz używać grzanki jako dodatek do zupy i sałatek, większą - do pochrupania

SMAKI DZIECIŃSTWA - Andruty, wafle przekładane masą 👨‍🍳SMAKI DZIECIŃSTWA - Andruty, wafle przekładane masą 👨‍🍳

Słodki powrót do beztroskich czasów dzieciństwa

SMAKI DZIECIŃSTWA - Karmelowe Kąski 👨‍🍳SMAKI DZIECIŃSTWA - Karmelowe Kąski 👨‍🍳

Batoniki kroimy w małe kosteczki

Gołąbki z soczewicą i grzybami Darii Ładochy | Kuchnia LidlaGołąbki z soczewicą i grzybami Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ moździerz tarkę o drobnych oczkach naczynie żaroodporne piekarnik rozgrzany do temperatury 155°C KROK 1: MOCZYMY SOCZEWICĘ I BOROWIKI Borowiki i soczewicę wkładamy do dwóch osobnych misek, zalewamy letnią wodą i pozostawiamy do namoczenia minimum na 1 godzinę

Burgery z tofu Karola Okrasy | Kuchnia LidlaBurgery z tofu Karola Okrasy | Kuchnia Lidla

KROK 1: SMAŻYMY BURGERY Tofu odsączamy na ściereczce z nadmiaru wody

Wegańskie kiełbaski z sałatką Kingi Paruzel | Kuchnia LidlaWegańskie kiełbaski z sałatką Kingi Paruzel | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Tofu odsączamy przez noc w lodówce dociśnięte między warstwami ręcznika papierowego

Pasta twarogowo-pomidorowa (na śniadanie, na kolację dla każdego, także dla cukrzyków 🍬)Pasta twarogowo-pomidorowa (na śniadanie, na kolację dla każdego, także dla cukrzyków 🍬)

Twaróg ugnieść widelcem

Domowy niskotłuszczowy żółty ser (dobry dla każdego, również dla będących na diecie i dla cukrzyków 🍬)Domowy niskotłuszczowy żółty ser (dobry dla każdego, również dla będących na diecie i dla cukrzyków 🍬)

Twaróg dokładnie rozgnieść widelcem

Smalec z fasoli (bardzo dobry przepis również dla cukrzyków 🍬)Smalec z fasoli (bardzo dobry przepis również dla cukrzyków 🍬)

Fasolę odsączyć z zalewy (trochę zalewy zostawić bo może się jeszcze przydać) i ugnieść dobrze widelcem

Krążki cebulowe - chipsy smaczne i zdrowe ;)Krążki cebulowe - chipsy smaczne i zdrowe ;)

Cebule pokroić w krążki

Jajka faszerowaneJajka faszerowane

Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekaną w kostkę cebulką

Śledzie marynowane, w marchewceŚledzie marynowane, w marchewce

Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze

Gotuj z etransport.plŚledzie z cebulą w pomidorach

Śledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakieś 3 godziny, zmieniając ją co jakiś czas

Gotuj z etransport.plNa 'śledzika' zjem tuńczyka

Tuńczyka odsączyć, ogórki pokroić w kostkę, groszek odlać z zalewy

Matiasy w cytrynieMatiasy w cytrynie

Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h

Śledzik na nie jeden razŚledzik na nie jeden raz

1. Wymoczyć filety - najlepiej przez całą noc

Szybka pasta z bakłażanaSzybka pasta z bakłażana

1. Bakłażana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki i odstawiamy na klika minut, posypując wcześniej solą, aby puściły wodę

Uniwersalne śledzie w zalewie (dobre również dla cukrzyków 🍬)Uniwersalne śledzie w zalewie (dobre również dla cukrzyków 🍬)

Śledzie trzeba odsolić czyli parę razy opłukać pod bieżącą wodą a potem trochę pomoczyć (tak kilka godzin lub można zostawić je w wodzie na całą noc - w lodówce)