Gołąbki wywrócone na lewą stronę Kapustę bardzo drobno kroimy i się noża nie boimy | |
Przysmak szofera . Cebule ,ziemniaki i boczek kroimy w plastry (średniej grubości) | |
Najlepsze tosty Chleb smarujemy z obu stron margaryną, na patelce w międzyczasie roztapiamy trochę margaryny, na jedną z kromek kładziemy ser żółty, można też dodoać szynkę, pomidora w plasterkach, składamy cleb razem i obsmażamy z obu stron aż ser się roztopi, odrazu mówię że to danie bardzo tłuste, ale dobre i szybko soę je robi | |
Tołkanica z chłodnikiem... I najedzony Polak nie patrzy już bykiem... Moja Babcia mieszkała za życia parę kilometrów od granicy białoruskiej | |
Spaghetti na szybko Całość słoika z groszkiem wraz z woda przełożyc do garnka i dolać wody | |
Zupa spaghetti Mięso podsmażamy na patelni rozdrabniając je możliwie najdrobniej | |
Surówka z rzodkwi koloru białego nabiera smaku niebywałego Można to wykonać na parkingu, niemniej jednak w domu lepiej | |
UWAGA. Mięsko w słoiku (kurczak,karkóweczka) Bardzo prosty sposób przygotowania, słoiki ciężko otworzyć, praktycznie zamknięte na amen | |
Spaghetti alla pląt parkingowy. Na patelni podgrzać olej, włożyć cebule, oprószyć solą i pieprzem,smażyć do czasu zeszklenia cebuli | |
Ryba w sosie pomidorowo-kokosowym, z nutką chilli ;) Filety solimy i pieprzymy, odstawiamy | |
Spaghetti aglio & oglio & pepperoncino Dziś najprostsze danie świata, od pierwszej wizyty w Italii jedno z moich ulubionych :) A więc: Siekamy drobno czosnek i papryczki (muszą dawać czadu, żadne tam łagodne wersje!), wlewamy na patelnię sporą ilość oliwy (na jej bazie powstanie pyszny sosik), wrzucamy pokrojone uprzednio składniki, rumienimy je (nie spalcie czosnku, stanie się gorzki i niesmaczny), z reguły zajmuje to ok | |
Mięso mielone w słoiku na chleb miska a do niej wrzucamy mielone wyciskamy 2-3 ząbki czosnku, pieprz sól i przyprawa mieszamy i mocno do słoika wciskamy tak aby nie było wolnego miejsca w mięsie tylko u góry zostawiamy ok 2 cm wolnego i zakręcamy wstawiamy do gara i od zagotowania wody 2h gotujemy | |
Tortilla z mięsem mielonym i warzywami - na ostro!!! Na patelni teflonowej (lub teflostarej, do wyboru) podsmażamy mięso mielone, bez dodawania tłuszczu! Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w paski paprykę i posiekaną cebulkę | |
Brokułowo-kalafiorowa z wkładką Lekko podgotować udka (a niech będzie,że 15 minut) po czym dodać całą resztę do gara (nie zapominając pokroić na drobniejsze cząstki ziemniaki i włoszczyznę - jak kto umie :), kalafior i brokuł również podzielić na mniejsze elementy) | |
Barszcz ukraiński po ukraińsku Fasolę dobrze jest namoczyć na noc (zostawić w garze z wodą), szybciej się ugotuje | |
Spaghetti z kurczakiem Umytą pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i przyprawiamy przyprawą do kurczaka | |
przysmak szofera czyli mięso kroję w kostkę ( 1,5x1,5 cm) mieszam z pozostałymi składnikami i odkładam do lodówki na 2-3 godz | |
Kawałek z białego niedźwiedzia Słoninę kroimy w grube plastry | |
Duszonka grzybowo - warzywna. Sezon na grzyby jeszcze trwa, bywa tak czasem że znajdziemy tylko jednego czy kilka grzybków i nie wiadomo co z tym zrobić a wyrzucić szkoda | |
Kotlety a`la Amber Gold Amber Gold niedawno oszukiwało ludzi |