Kuchnia Kierowcy

Kaczka z grilla Piotra Chmiela

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

- pier¶ z kaczki
- ziemniaki
- sałata lodowa
- pomidory
- ser feta
- musztarda
- ketchup
- pietruszka
- sól + pieprz

Sposób przygotowania:

Pier¶ kaczki nacinamy w poprzek solimy, pieprzymy i odstawiamy na 20 min. W międzyczasie obieramy ziemniaki i przygotowujemy surówkę. Sałatę rwiemy na małe kawałki, dodajemy pokrojone pomidory. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos - 2 duże łyżki musztardy, dwie łyżki ketchupu, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Wszystko to mieszamy ze sob± tuż przed podaniem.
Wstawiamy ziemniaki i następnie kładziemy piersi kaczki na rozgrzany ruszt ok 180 ° PIECZEMY NIE DŁUŻEJ NIŻ 15 MIN.
Życzę wszystkim smacznego

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja