![]() | jajecznica z pomidorami Masło podgrzej na patelni |
![]() | Ekspresowy sos serowy do makaronu Na patelnię kapnąć olej, wrzucić serki i rozpuścić je nie zapominając o wprowadzeniu ciut zamieszania serkom :) Jak już się będą podtapiały (a dość szybko im to idzie) należy wlać parę łyżek rosołku z kostki (ilość zależy od upodobań indywidualnych co do konsystencji) |
![]() | Żurek La Cucaracha Boczek pokroić w kostkę , podsmażyć , dodać pokrojoną drobno cebulę |
![]() | Sałatka chińska z jajkami Zupki chińskie zalać dwoma szklankami wody [z przyprawami z chińskiej], co jakiś czas mieszając |
![]() | spagetti cebule pokroić na drobno i mięsko tak samo (ja akurat mięsa nie jadam) i podsmażyc z połową kostki masła i 100ml oliwy |
![]() | BiedaKotlet Filety z kurczaka myjemy i odsączamy z nadmiaru wody najlepiej papierowym ręcznikiem następnie kroimy w drobną kostkę przyprawiamy według uznania i odstawiamy na bok |
![]() | Francuski omlet parkingowy Umyte i pokrojone w plasterki grzyby, pokrojony w kostkę boczek i plasterki gotowanych ziemniaków smażyć w tłuszczu na wolnym ogniu ok |
![]() | Golonka wieprzowa w słoiku Sól, saletrę oraz zmielone przyprawy wymieszać |
![]() | Pierogi w słoikach Słoik napełnić pierogami i zalać roztopionym smalcem z olejem |
![]() | Schab pieczony w wekach Schab umyć, natrzeć solą, obsypać majerankiem |
![]() | Fasolka po Bretońsku Fasolę namoczyć w lekko osolonej wodzie przez 12h |
![]() | Kiełbasa z galaretką w słoiku Mięso obrać ze ścięgien i powięzi, pokroić na mniejsze kawałki |
![]() | mazidło grzybowe Kasi- do pieczywa smalcowa alternatywa |
![]() | omlet na słodko z dżemem truskawkowym oddzielamy białko od żółtek, z białek ubijamy pianę, do ubitej piany stopniowo wlewamy żółtka i wsypujemy mąkę oraz cukier wszystko ze sobą mieszając na jednolitą i puszystą masę, smażymy na patelni na małym ogniu podobnie jak naleśniki z tym że grubość placka powinna mieć około jednego centymetra po usmażeniu smarujemy dżemem i składamy na pół |
![]() | zupa gulaszowa po węgiersku |
![]() | traperska strawa |
![]() | żurek szofera ziemniaki kroimy w kostkę do tego wrzucamy kiełbasę i wędzonkę ( kiełbasę i wędzonkę można wcześniej podsmażyć na patelni choć nie koniecznie ), cebulę pokrojoną na ćwiartki, gotujemy, do tego wrzucamy majeranek sól i pieprz gdy ziemniaki będą prawie miękkie zalewamy rozrobionym żurkiem z torebki lub wlewamy żurek z kartonu, gdy już wszytko będzie ugotowane, wsypujemy gorące kubki dwa lub cztery w zależności od ilości ugotowanej zupy |
![]() | golonka peklowana z kapustą Wyluzuj golonkę (usuń kość) |
![]() | ryż smażony z cebulą i kiełbasą Ugotuj ryż z kostką bulionu |
![]() | Zupa z konserwy mięsnej Konserwę mięsną i ziemniaki zalać wodą,doprowadzić do wrzenia,gotować 10 min |