Pasta z Filetów z makreli w pomidorach Ugotowane na twardo jajka obieramy i wrzucamy do miseczki | |
Klopsiki na zagryche i kolacje Wszystkie składniki na farsz mieszamy,robimy tak samo jak kotlety mielone tylko z tą różnicą że pieczemy je nie większe niż piłeczki pingpongowe | |
Paprykarz lekkostrawny Kasze ugotować w 1/5 szklanki lekko osolonej wody,i łyżeczką oliwy | |
BEE GEES Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść bobkowy, ziele anielskie i kostkę warzywną | |
Tosty francuskie PRZYGOTOWANIE Bułkę pokroić na plastry | |
Indyk w pomidorach w 7 minut Wiadomo, że nie mamy zbytnio dużo czasu, oraz sprzętu gastronomicznego w naszych podróżach, aby móc przygotować danie na poziomie masterchefa (chociaż???), ale nie oznacza to, że jesteśmy skazani na vegete i maggi z kiełbasą | |
Łosoś na tronie Sposób przygotowania jest prosty i nie wymaga rozpisywania się | |
biała kiełbasa Kiełbasę gotujesz, wykładasz na talerz i przyprawiasz tak aby przyprawy przykleiły się | |
kiełbasa smażona kiełbasę przyprawiasz (kto co lubi) i smażysz na patelni | |
schabowe Schab kroisz na kotlety(plastry) | |
gulasz Łopatkę lub szynkę wrzucam do zimnej wody i gotuję do miękkości | |
pierogi z kapustą Ciasto wałkujemy, wycinamy szklanką kółka, nakładamy farsz na środek, składamy na pół i sklejamy | |
kurczak ćwiartki z kurczaka gotuję w wodzie do miękkości | |
A'la Rosół < Gotujemy wode wsypujemy nasz rosół w proszku | |
Jajka w sosie musztardowym Ugotować jajka na twardo, następnie w garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i musztardę | |
Barszczyk na jednej nodze Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat | |
Konserwa mięsna z galaretką W internecie można znaleźć wiele przepisów na mięso ze słoika | |
Rosół ziemski Koguta poćwiartuj, umyj | |
Boczkiem Panie i Panowie, boczkiem Boczek najlepiej pokroić w kostkę (choć pewnie i plastry nieźle by się sprawdziły) i upchać w małe słoiczki np | |
Warzywniak Żeberka wrzucić do garnka |