![]() | Paprykarz lekkostrawny Kasze ugotować w 1/5 szklanki lekko osolonej wody,i łyżeczką oliwy |
![]() | BEE GEES Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść bobkowy, ziele anielskie i kostkę warzywną |
![]() | Tosty francuskie PRZYGOTOWANIE Bułkę pokroić na plastry |
![]() | Indyk w pomidorach w 7 minut Wiadomo, że nie mamy zbytnio dużo czasu, oraz sprzętu gastronomicznego w naszych podróżach, aby móc przygotować danie na poziomie masterchefa (chociaż???), ale nie oznacza to, że jesteśmy skazani na vegete i maggi z kiełbasą |
![]() | Łosoś na tronie Sposób przygotowania jest prosty i nie wymaga rozpisywania się |
![]() | biała kiełbasa Kiełbasę gotujesz, wykładasz na talerz i przyprawiasz tak aby przyprawy przykleiły się |
![]() | kiełbasa smażona kiełbasę przyprawiasz (kto co lubi) i smażysz na patelni |
![]() | schabowe Schab kroisz na kotlety(plastry) |
![]() | gulasz Łopatkę lub szynkę wrzucam do zimnej wody i gotuję do miękkości |
![]() | pierogi z kapustą Ciasto wałkujemy, wycinamy szklanką kółka, nakładamy farsz na środek, składamy na pół i sklejamy |
![]() | kurczak ćwiartki z kurczaka gotuję w wodzie do miękkości |
![]() | A'la Rosół < Gotujemy wode wsypujemy nasz rosół w proszku |
![]() | Jajka w sosie musztardowym Ugotować jajka na twardo, następnie w garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i musztardę |
![]() | Barszczyk na jednej nodze Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat |
![]() | Konserwa mięsna z galaretką W internecie można znaleźć wiele przepisów na mięso ze słoika |
![]() | Rosół ziemski Koguta poćwiartuj, umyj |
![]() | Boczkiem Panie i Panowie, boczkiem Boczek najlepiej pokroić w kostkę (choć pewnie i plastry nieźle by się sprawdziły) i upchać w małe słoiczki np |
![]() | Warzywniak Żeberka wrzucić do garnka |
![]() | Gołąbki wywrócone na lewą stronę Kapustę bardzo drobno kroimy i się noża nie boimy |
![]() | Przysmak szofera . Cebule ,ziemniaki i boczek kroimy w plastry (średniej grubości) |