Zupa pieczarkowa Cebulę drobno pokrojoną poddusić na maśle do zrumienienia, dodać warzywa starte na tarce, mięso kurczaka pokrojone w drobną kostkę | |
Żurek z makaronem Darii Ładochy | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ szklane lub gliniane naczynie gazę szklane butelki KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAKWAS W szklanym lub glinianym naczyniu zalewamy mąkę ciepłą wodą, ok | |
Wegańska zupa z ciecierzycy | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ garnek z grubym dnem blender PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce | |
Zupa-sos grzybowy 1. Grzyby gotujemy do miękkości | |
Świąteczny barszczyk na drogę 1. Obrać i pokroić buraczki, wymieszać z octem, cukrem i solą | |
Poznański barszczyk czerwony Fasolę "Jaś" namoczyć dobę wcześniej | |
ŻUREK GRABARZA Części boczku wcześniej pokroić w kostkę,podsmażyć wraz z cebulą | |
A'la Rosół < Gotujemy wode wsypujemy nasz rosół w proszku | |
Jajka w sosie musztardowym Ugotować jajka na twardo, następnie w garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i musztardę | |
Barszczyk na jednej nodze Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat | |
Rosół ziemski Koguta poćwiartuj, umyj | |
Warzywniak Żeberka wrzucić do garnka | |
Zupa spaghetti Mięso podsmażamy na patelni rozdrabniając je możliwie najdrobniej | |
Brokułowo-kalafiorowa z wkładką Lekko podgotować udka (a niech będzie,że 15 minut) po czym dodać całą resztę do gara (nie zapominając pokroić na drobniejsze cząstki ziemniaki i włoszczyznę - jak kto umie :), kalafior i brokuł również podzielić na mniejsze elementy) | |
Barszcz ukraiński po ukraińsku Fasolę dobrze jest namoczyć na noc (zostawić w garze z wodą), szybciej się ugotuje | |
Zupa Cebulowa Boczek przesmażyć na patelni i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę, cebule przekroić na pół i kroić wzdłuż na cienkie paski potem podsmażyć na patelni i dodać do boczku, zalać wodą do 3/4 garnka i postawić na średnim ogniu, pokroić ziemniaki w grubą kostkę i dodać do gotowanego wywaru dodać przyprawy wg uznania gotować aż ziemniaki zmiękną | |
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę | |
Sztuka mięsa w kapuście Kapustę odcisnąć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wodą ale tylko by pokryło całą zawartość | |
Błyskawiczna zupa fasolowa Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara | |
Żurek... mój żurek. co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok |