![]() | Zupa pieczarkowa Cebulę drobno pokrojoną poddusić na maśle do zrumienienia, dodać warzywa starte na tarce, mięso kurczaka pokrojone w drobną kostkę |
![]() | Żurek z makaronem Darii Ładochy | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ szklane lub gliniane naczynie gazę szklane butelki KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAKWAS W szklanym lub glinianym naczyniu zalewamy mąkę ciepłą wodą, ok |
![]() | Wegańska zupa z ciecierzycy | Kuchnia Lidla PRZYGOTUJ garnek z grubym dnem blender PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce |
![]() | Zupa-sos grzybowy 1. Grzyby gotujemy do miękkości |
![]() | Świąteczny barszczyk na drogę 1. Obrać i pokroić buraczki, wymieszać z octem, cukrem i solą |
![]() | Poznański barszczyk czerwony Fasolę "Jaś" namoczyć dobę wcześniej |
![]() | ŻUREK GRABARZA Części boczku wcześniej pokroić w kostkę,podsmażyć wraz z cebulą |
![]() | A'la Rosół < Gotujemy wode wsypujemy nasz rosół w proszku |
![]() | Jajka w sosie musztardowym Ugotować jajka na twardo, następnie w garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i musztardę |
![]() | Barszczyk na jednej nodze Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat |
![]() | Rosół ziemski Koguta poćwiartuj, umyj |
![]() | Warzywniak Żeberka wrzucić do garnka |
![]() | Zupa spaghetti Mięso podsmażamy na patelni rozdrabniając je możliwie najdrobniej |
![]() | Brokułowo-kalafiorowa z wkładką Lekko podgotować udka (a niech będzie,że 15 minut) po czym dodać całą resztę do gara (nie zapominając pokroić na drobniejsze cząstki ziemniaki i włoszczyznę - jak kto umie :), kalafior i brokuł również podzielić na mniejsze elementy) |
![]() | Barszcz ukraiński po ukraińsku Fasolę dobrze jest namoczyć na noc (zostawić w garze z wodą), szybciej się ugotuje |
![]() | Zupa Cebulowa Boczek przesmażyć na patelni i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę, cebule przekroić na pół i kroić wzdłuż na cienkie paski potem podsmażyć na patelni i dodać do boczku, zalać wodą do 3/4 garnka i postawić na średnim ogniu, pokroić ziemniaki w grubą kostkę i dodać do gotowanego wywaru dodać przyprawy wg uznania gotować aż ziemniaki zmiękną |
![]() | Zupa gulaszowa z makaronem i papryką Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę |
![]() | Sztuka mięsa w kapuście Kapustę odcisnąć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wodą ale tylko by pokryło całą zawartość |
![]() | Błyskawiczna zupa fasolowa Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara |
![]() | Żurek... mój żurek. co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok |