Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 10

Gotuj z etransport.plZupa Cebulowa

Boczek przesmażyć na patelni i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę, cebule przekroić na pół i kroić wzdłuż na cienkie paski potem podsmażyć na patelni i dodać do boczku, zalać wodą do 3/4 garnka i postawić na średnim ogniu, pokroić ziemniaki w grubą kostkę i dodać do gotowanego wywaru dodać przyprawy wg uznania gotować aż ziemniaki zmiękną

Paprykarz szczeciński w słoikuPaprykarz szczeciński w słoiku

Ryż ugotować , ale nie rozgotować , rybę rozmrożoną włożyć do patelni na rozgrzany olej, dodać startą marchewkę, pietruszkę , posiekaną cebulę, przykryć i dusić na niewielkim ogniu ok

Gotuj z etransport.plsmalec z kiełbasą, cebulką i jabłkami

Na rozgrzaną patelnię wyłożyć smalec (słoninę) i poczekać aż się roztopi

Gotuj z etransport.plOmlet

Wbić jajka na miskę i wymieszać dodać mąkę też wymieszać jeśli ciasto będzie gęste wlać wody nie dużo aż ciasto zrobi się rzadkie później dodać proszek do pieczenia wymieszać

Chleb na boczku.Chleb na boczku.

Kromkę chleba stawiamy na "boczku"

Gotuj z etransport.plchleb w jaju

wbić jajka do głębokiego naczynia dodać sól, pieprz czosnek drobno posiekany troszkę mleka i wszystko wymieszać następni rozgrzać olej na patelni, obtoczyć chleb w jajku i na patelnie

Gotuj z etransport.plMakaron z sosem pomidorowym i tuńczykiem.

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej

Kopytka ala CalaisKopytka ala Calais

Zagnać Zygmunta do skrobania ziemniaków, a samemu otworzyć piwo

Pożywna i zdrowa sałatka z tuńczykiem.Pożywna i zdrowa sałatka z tuńczykiem.

Odcedzonego tuńczyka i kukurydze wsypujemy do miski z ryżem

Gotuj z etransport.plMakaron z wódeczką

Czosnek posiekac i wrzucić na rozgrzaną patelnie,następnie pokroić naszą pierś z kurczaka w kawałki i dodać na patelnie

Makaron Warszawskiego ParzygnataMakaron Warszawskiego Parzygnata

Teraz tak: Wstajemy w sobotę około 8

Gotuj z etransport.plZupa gulaszowa z makaronem i papryką

Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę

Gotuj z etransport.plCebula po hiszpańsku

Cebule pokroić w grube plastry 1

Kalafior marynowanyKalafior marynowany

Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 liście laurowe

Kurczak po chińsku w słoikuKurczak po chińsku w słoiku

Piersi umyć, pokroić w kawałki małe , wyłożyć na rozgrzany olej , dodać mieszankę warzywną i pokrojone, oczyszczone pieczarki

Sztuka mięsa w kapuścieSztuka mięsa w kapuście

Kapustę odcisnąć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wodą ale tylko by pokryło całą zawartość

Gotuj z etransport.plBłyskawiczna zupa fasolowa

Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara

Gotuj z etransport.plŻurek... mój żurek.

co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok

Smarowidło Czanina(Prototyp)Smarowidło Czanina(Prototyp)

Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach

Gotuj z etransport.plKalafior faszerowany

Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał,następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw