Zupa Cebulowa Boczek przesmażyć na patelni i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę, cebule przekroić na pół i kroić wzdłuż na cienkie paski potem podsmażyć na patelni i dodać do boczku, zalać wodą do 3/4 garnka i postawić na średnim ogniu, pokroić ziemniaki w grubą kostkę i dodać do gotowanego wywaru dodać przyprawy wg uznania gotować aż ziemniaki zmiękną | |
Paprykarz szczeciński w słoiku Ryż ugotować , ale nie rozgotować , rybę rozmrożoną włożyć do patelni na rozgrzany olej, dodać startą marchewkę, pietruszkę , posiekaną cebulę, przykryć i dusić na niewielkim ogniu ok | |
smalec z kiełbasą, cebulką i jabłkami Na rozgrzaną patelnię wyłożyć smalec (słoninę) i poczekać aż się roztopi | |
Omlet Wbić jajka na miskę i wymieszać dodać mąkę też wymieszać jeśli ciasto będzie gęste wlać wody nie dużo aż ciasto zrobi się rzadkie później dodać proszek do pieczenia wymieszać | |
Chleb na boczku. Kromkę chleba stawiamy na "boczku" | |
chleb w jaju wbić jajka do głębokiego naczynia dodać sól, pieprz czosnek drobno posiekany troszkę mleka i wszystko wymieszać następni rozgrzać olej na patelni, obtoczyć chleb w jajku i na patelnie | |
Makaron z sosem pomidorowym i tuńczykiem. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej | |
Kopytka ala Calais Zagnać Zygmunta do skrobania ziemniaków, a samemu otworzyć piwo | |
Pożywna i zdrowa sałatka z tuńczykiem. Odcedzonego tuńczyka i kukurydze wsypujemy do miski z ryżem | |
Makaron z wódeczką Czosnek posiekac i wrzucić na rozgrzaną patelnie,następnie pokroić naszą pierś z kurczaka w kawałki i dodać na patelnie | |
Makaron Warszawskiego Parzygnata Teraz tak: Wstajemy w sobotę około 8 | |
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę | |
Cebula po hiszpańsku Cebule pokroić w grube plastry 1 | |
Kalafior marynowany Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 liście laurowe | |
Kurczak po chińsku w słoiku Piersi umyć, pokroić w kawałki małe , wyłożyć na rozgrzany olej , dodać mieszankę warzywną i pokrojone, oczyszczone pieczarki | |
Sztuka mięsa w kapuście Kapustę odcisnąć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wodą ale tylko by pokryło całą zawartość | |
Błyskawiczna zupa fasolowa Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara | |
Żurek... mój żurek. co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok | |
Smarowidło Czanina(Prototyp) Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach | |
Kalafior faszerowany Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał,następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw |