![]() | Kalafior marynowany Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 liście laurowe |
![]() | Kurczak po chińsku w słoiku Piersi umyć, pokroić w kawałki małe , wyłożyć na rozgrzany olej , dodać mieszankę warzywną i pokrojone, oczyszczone pieczarki |
![]() | Sztuka mięsa w kapuście Kapustę odcisnąć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wodą ale tylko by pokryło całą zawartość |
![]() | Błyskawiczna zupa fasolowa Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara |
![]() | Żurek... mój żurek. co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok |
![]() | Smarowidło Czanina(Prototyp) Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach |
![]() | Kalafior faszerowany Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał,następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw |
![]() | Magowy kurczaczek Kurczaka oblać PORZĄDNIE magą i obtoczyć w mące(może być w jajku i mące) i smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym tłuszczu,niby kurczak a smakuje jakby się jadło karpia |
![]() | Expresowe pierogi leniwe (kulski z bialego sera na szybko) Biały ser, jajka (ale bez skorupek!!!), oraz oba rodzaje mąki wymieszać i wyrobic spójne ciasto |
![]() | śląska wodziona w 5min |
![]() | BAZA pieczarkowa Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu, doprawić i przełożyć do słoika |
![]() | Smaczna ,zdrowa ogórowa. "Łudka" z warzywami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę ugotuj na 2 litrach wody(pamiętaj o zebraniu powstałej w czasie gotowania piany tz "fusów") |
![]() | Omlet francuski Kiełbaskę, boczek, lub parówkę pokroić w talarki i podsmażyć na maśle |
![]() | KOCIOŁEK(DRIVERA) kiełbase kroimy w plasterki boczek kroimy w grubszą kostke cebulke w piórka dusimy cebulke,dodajemy kiełbaske i boczek smażymy aż się zrumieni |
![]() | żeberka inaczej Cebulę pokroić w półkrążki , pokropić magą,wymieszać,odstawić na pół godziny |
![]() | Mięso a'la gulaszowe w słoiku. Mięso kroimy w kostkę taką większą, wrzucamy od rondla, rondel najlepiej na podkładce, smażymy na oliwie z oliwek |
![]() | Kiełbaski miniaturowe na parkingową imprezę gotowe Słoik i nakrętkę wyparzyć (ja wypiekam w piekarniku) |
![]() | Tosty parkingowe ala Yeti Między dwie kromki chleba tostowego włożyć plaster sera i 1 - 2 plasterki kiełbaski lub parówki |
![]() | Fasolka po betoniarsku Kiełbasę , boczek ,parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni Przełożyć do garnka,dodać fasolkę i zalać wodą |
![]() | Węgorz wędzony w zalewie octowej Kawałki wędzonego węgorza ułożyć w słoiku, zalać wrzącą zalewą (do pełna, gdyż ryba nasiąka płynem), słoik dokręcić, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia |