![]() | smalec z kiełbasą, cebulką i jabłkami Na rozgrzaną patelnię wyłożyć smalec (słoninę) i poczekać aż się roztopi |
![]() | Omlet Wbić jajka na miskę i wymieszać dodać mąkę też wymieszać jeśli ciasto będzie gęste wlać wody nie dużo aż ciasto zrobi się rzadkie później dodać proszek do pieczenia wymieszać |
![]() | Chleb na boczku. Kromkę chleba stawiamy na "boczku" |
![]() | chleb w jaju wbić jajka do głębokiego naczynia dodać sól, pieprz czosnek drobno posiekany troszkę mleka i wszystko wymieszać następni rozgrzać olej na patelni, obtoczyć chleb w jajku i na patelnie |
![]() | Makaron z sosem pomidorowym i tuńczykiem. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej |
![]() | Kopytka ala Calais Zagnać Zygmunta do skrobania ziemniaków, a samemu otworzyć piwo |
![]() | Pożywna i zdrowa sałatka z tuńczykiem. Odcedzonego tuńczyka i kukurydze wsypujemy do miski z ryżem |
![]() | Makaron z wódeczką Czosnek posiekac i wrzucić na rozgrzaną patelnie,następnie pokroić naszą pierś z kurczaka w kawałki i dodać na patelnie |
![]() | Makaron Warszawskiego Parzygnata Teraz tak: Wstajemy w sobotę około 8 |
![]() | Zupa gulaszowa z makaronem i papryką Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę |
![]() | Cebula po hiszpańsku Cebule pokroić w grube plastry 1 |
![]() | Kalafior marynowany Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 liście laurowe |
![]() | Kurczak po chińsku w słoiku Piersi umyć, pokroić w kawałki małe , wyłożyć na rozgrzany olej , dodać mieszankę warzywną i pokrojone, oczyszczone pieczarki |
![]() | Sztuka mięsa w kapuście Kapustę odcisnąć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wodą ale tylko by pokryło całą zawartość |
![]() | Błyskawiczna zupa fasolowa Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara |
![]() | Żurek... mój żurek. co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok |
![]() | Smarowidło Czanina(Prototyp) Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach |
![]() | Kalafior faszerowany Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał,następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw |
![]() | Magowy kurczaczek Kurczaka oblać PORZĄDNIE magą i obtoczyć w mące(może być w jajku i mące) i smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym tłuszczu,niby kurczak a smakuje jakby się jadło karpia |
![]() | Expresowe pierogi leniwe (kulski z bialego sera na szybko) Biały ser, jajka (ale bez skorupek!!!), oraz oba rodzaje mąki wymieszać i wyrobic spójne ciasto |