![]() | Razowiec na zakwasie (idealny również dla cukrzyków 🍬 ) Przygotować sobie keksówkę (u mnie 11,5cm x 31,5cm) |
![]() | Zakwas żytni do żurku/do pieczenia chlebów Dzień I 5 łyżek mąki żytniej razowej 5-6 łyżek letniej wody przegotowanej Ważne by proporcje mąki do wody wynosiły 1:1, czyli jeśli damy np |
![]() | Chleb z domowej piekarni Domowy chleb w trasie |
![]() | Tosty francuskie PRZYGOTOWANIE Bułkę pokroić na plastry |
![]() | Najlepsze tosty Chleb smarujemy z obu stron margaryną, na patelce w międzyczasie roztapiamy trochę margaryny, na jedną z kromek kładziemy ser żółty, można też dodoać szynkę, pomidora w plasterkach, składamy cleb razem i obsmażamy z obu stron aż ser się roztopi, odrazu mówię że to danie bardzo tłuste, ale dobre i szybko soę je robi |
![]() | Tortilla z mięsem mielonym i warzywami - na ostro!!! Na patelni teflonowej (lub teflostarej, do wyboru) podsmażamy mięso mielone, bez dodawania tłuszczu! Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w paski paprykę i posiekaną cebulkę |
![]() | Chleb na boczku. Kromkę chleba stawiamy na "boczku" |
![]() | chleb w jaju wbić jajka do głębokiego naczynia dodać sól, pieprz czosnek drobno posiekany troszkę mleka i wszystko wymieszać następni rozgrzać olej na patelni, obtoczyć chleb w jajku i na patelnie |
![]() | Pita z warzywami i mięskiem Placki pita wyjąć z opakowania |
![]() | chleb w jajku jajko rozstrzepac na talerzu, dodac soli ,pieprzu |
![]() | Hit parkingowy Na patelni rozgrzać olej, smażyć chleb z dwóch stron na złoty kolor |
![]() | ADMINOWY PRZEPIS NA DODANIE PRZEPISU 1. Logujesz się na stronie głównej KuchniaKierowcy |