Razowiec na zakwasie (idealny również dla cukrzyków 🍬 ) Przygotować sobie keksówkę (u mnie 11,5cm x 31,5cm) | |
Zakwas żytni do żurku/do pieczenia chlebów Dzień I 5 łyżek mąki żytniej razowej 5-6 łyżek letniej wody przegotowanej Ważne by proporcje mąki do wody wynosiły 1:1, czyli jeśli damy np | |
Chleb z domowej piekarni Domowy chleb w trasie | |
Tosty francuskie PRZYGOTOWANIE Bułkę pokroić na plastry | |
Najlepsze tosty Chleb smarujemy z obu stron margaryną, na patelce w międzyczasie roztapiamy trochę margaryny, na jedną z kromek kładziemy ser żółty, można też dodoać szynkę, pomidora w plasterkach, składamy cleb razem i obsmażamy z obu stron aż ser się roztopi, odrazu mówię że to danie bardzo tłuste, ale dobre i szybko soę je robi | |
Tortilla z mięsem mielonym i warzywami - na ostro!!! Na patelni teflonowej (lub teflostarej, do wyboru) podsmażamy mięso mielone, bez dodawania tłuszczu! Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w paski paprykę i posiekaną cebulkę | |
Chleb na boczku. Kromkę chleba stawiamy na "boczku" | |
chleb w jaju wbić jajka do głębokiego naczynia dodać sól, pieprz czosnek drobno posiekany troszkę mleka i wszystko wymieszać następni rozgrzać olej na patelni, obtoczyć chleb w jajku i na patelnie | |
Pita z warzywami i mięskiem Placki pita wyjąć z opakowania | |
chleb w jajku jajko rozstrzepac na talerzu, dodac soli ,pieprzu | |
Hit parkingowy Na patelni rozgrzać olej, smażyć chleb z dwóch stron na złoty kolor | |
ADMINOWY PRZEPIS NA DODANIE PRZEPISU 1. Logujesz się na stronie głównej KuchniaKierowcy |