Autor - Romka_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
1/2 główki białej kapusty, około 900 g 1 duża cebula 300 g marchwi 2 łyżki oleju 1 łyżeczka mielonego kuminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kurkumy sól czarny pieprz 400-500 ml bulionu warzywnego 500 g ziemniaków sok z cytryny | |
Sposób przygotowania: | |
Kapustę czyścimy, pozbawiamy głąba, szatkujemy lub kroimy na drobne paski. Cebulę siekamy, marchew kroimy w drobną kostkę. Oba składniki dusimy na gorącym oleju przez 3 minuty, mieszając. Doprawiamy kuminem, kurkumą, solą i pieprzem i krótko podsmażamy. Dolewamy 400 ml bulionu i dodajemy kapustę. Gotujemy przez 10 minut pod przykryciem. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kapusty, w razie potrzeby podlewamy pozostałym bulionem. Gotujemy przez kolejne 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przepis znajdziecie na https://kuchnialidla. pl/etiopski-gulasz-z-kapusty | |
Dodatkowe informacje: | |
|