Kuchnia Kierowcy

Etiopski gulasz z kapusty | Kuchnia Lidla

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1/2 główki białej kapusty, około 900 g
1 duża cebula
300 g marchwi
2 łyżki oleju
1 łyżeczka mielonego kuminu rzymskiego
1 łyżeczka mielonej kurkumy
sól
czarny pieprz
400-500 ml bulionu warzywnego
500 g ziemniaków
sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Kapustę czyścimy, pozbawiamy głąba, szatkujemy lub kroimy na drobne paski.

Cebulę siekamy, marchew kroimy w drobną kostkę. Oba składniki dusimy na gorącym oleju przez 3 minuty, mieszając. Doprawiamy kuminem, kurkumą, solą i pieprzem i krótko podsmażamy. Dolewamy 400 ml bulionu i dodajemy kapustę. Gotujemy przez 10 minut pod przykryciem.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kapusty, w razie potrzeby podlewamy pozostałym bulionem. Gotujemy przez kolejne 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Przepis znajdziecie na https://kuchnialidla. pl/etiopski-gulasz-z-kapusty

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja