Kuchnia Kierowcy

Zupa spaghetti

  
Autor - Dotuchaa
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

2 sosy bolegnese
2 sosy napoli
paczka mięsa mielonego- ok. 200-300gram
1 cebulka biała
garść pieczarek
duża czerwona słodka papryka
3 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Mięso podsmażamy na patelni rozdrabniając je możliwie najdrobniej.
Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, aby całe je zakryć i wsypujemy sosy i doprowadzamy do wrzenia.
W międzyczasie cebulę siekamy w kostkę, podobnie paprykę i pieczarki.
Wielkość dowolna.
Wrzucamy do mięsa i gotujemy ok. 15 minut.
Nie doprawiamy, dolewamy ewentualnie wody, gdyby okazało się, że sosy doprawiły je zbyt mocno.
Jemy z chlebem lub bułkami.
Całkowity czas przygotowania to ok. 40 minut.
Porcja jest dla 3-4 mężczyzn! I bardzo sycąca!: ) Smacznego!

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja