Autor - art PRP | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
Mięso mielone najlepiej żeby wam zmielili przy was przynajmniej wiecie co bierzecie - ok 1.2 kg czosnek pieprz przyprawa do mielonego i co kto lubi wszystko oprócz cebuli | |
Sposób przygotowania: | |
miska a do niej wrzucamy mielone wyciskamy 2-3 ząbki czosnku, pieprz sól i przyprawa mieszamy i mocno do słoika wciskamy tak aby nie było wolnego miejsca w mięsie tylko u góry zostawiamy ok 2 cm wolnego i zakręcamy wstawiamy do gara i od zagotowania wody 2h gotujemy. potem dłuuuugooo możemy trzymać nawet bez lodówki i smacznego na chleb. trzyma spokojnie 3 tygodnie sprawdzone | |
Dodatkowe informacje: | |
|
jacek-kuba
2024-07-15 21:21:42 | Dziękujemy. Przepraszam, że zapytam, po co mielić wysokogatunkowe mięso w kawałku? O zęby chodzi? To tak jakby zmielić kotlet schabowy. |