Kuchnia Kierowcy

Mięso mielone w słoiku na chleb

  
Autor - art PRP
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

Mięso mielone najlepiej żeby wam zmielili przy was przynajmniej wiecie co bierzecie - ok 1.2 kg
czosnek
pieprz
przyprawa do mielonego
i co kto lubi wszystko oprócz cebuli

Sposób przygotowania:

miska a do niej wrzucamy mielone wyciskamy 2-3 ząbki czosnku, pieprz sól i przyprawa
mieszamy i mocno do słoika wciskamy tak aby nie było wolnego miejsca w mięsie tylko u góry zostawiamy ok 2 cm wolnego i zakręcamy
wstawiamy do gara i od zagotowania wody 2h gotujemy.
potem dłuuuugooo możemy trzymać nawet bez lodówki i smacznego na chleb.

trzyma spokojnie 3 tygodnie sprawdzone

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja