Kuchnia Kierowcy

Gołąbki wywrócone na lewą stronę

  
Autor - neurot
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

500g mięsa mielonego
pół młodej kapusty (ok 300-400g)
Torebka ryżu (ok 100g)
Mały koncentrat pomirdolowy
Sól, pieprz, bazylia, oregano do smaku
Torebka FIX Knorra (Gołąbki bez zawijania)

Sposób przygotowania:

Kapustę bardzo drobno kroimy i się noża nie boimy...
Mięso mielone dodajemy i przy tym zimne piwko pijemy...
Następnie ryż gotujemy i również bez obawy go do reszty dodajemy...
Wszystko Fixem zasypujemy i rękoma na jednolita masę gnieciemy...
Podpowiadam sposób prędki - ugniatamy jak piersi młodej studentki...

W kubeczku rozrabiamy przecier z przyprawami, nie bójcie się z eksperymentowania ciągotami.

Następnie naszą masę na patelni ładnie na oleju smażymy i wzrok swój smaczną potrawą sycimy...
Gdy się gołąbki troszeczkę usmażą podlejmy je nasza pomirdolowa zmazą.
Potem mieszajmy drewnianą packą bezpiecznie, oraz podlejmy wodą jeżeli to będzie konieczne..

Jeżeli ktoś jednak skończył Polibudę to niech przeczyta przepis na odwrocie torebki Knorra: )
Ja kotlecików nie formuje. Smażę cala zawartość "luzem" na patelni. Potem wrzucam to w pudelka i mrożę na zapasy...


Smacznego kochane druchenki!

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja