Autor - icek2 | |
Czas przygotowania - do 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
3 średnie cebule paczka boczku pokrojonego w kostkę 100-150 gram 4 duże ziemniaki przyprawy: 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka vegety szczypta bazylii sól pieprz do smaku kostka rosołowa (można zrobić bulion z kurczaka i włoszczyzny jest o niebo lepsze ale to wydłuża czas przygotowania i koszt) | |
Sposób przygotowania: | |
Boczek przesmażyć na patelni i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę, cebule przekroić na pół i kroić wzdłuż na cienkie paski potem podsmażyć na patelni i dodać do boczku, zalać wodą do 3/4 garnka i postawić na średnim ogniu, pokroić ziemniaki w grubą kostkę i dodać do gotowanego wywaru dodać przyprawy wg uznania gotować aż ziemniaki zmiękną. Najlepsza jest na drugi dzień jak wszystko się przegryzie. Sprawdzony przepis mojej babci może nie wydaje się zbytnio wykwintnie ale smakuje wybornie polecam i Smacznego | |
Dodatkowe informacje: | |
|