Kuchnia Kierowcy

Zupa Cebulowa

  
Autor - icek2
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

3 średnie cebule
paczka boczku pokrojonego w kostkę 100-150 gram
4 duże ziemniaki
przyprawy:
1 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka vegety
szczypta bazylii
sól pieprz do smaku
kostka rosołowa (można zrobić bulion z kurczaka i włoszczyzny jest o niebo lepsze ale to wydłuża czas przygotowania i koszt)

Sposób przygotowania:

Boczek przesmażyć na patelni i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę, cebule przekroić na pół i kroić wzdłuż na cienkie paski potem podsmażyć na patelni i dodać do boczku, zalać wodą do 3/4 garnka i postawić na średnim ogniu, pokroić
ziemniaki w grubą kostkę i dodać do gotowanego wywaru dodać przyprawy wg uznania gotować aż ziemniaki zmiękną. Najlepsza jest na drugi dzień jak wszystko się przegryzie. Sprawdzony przepis mojej babci może nie wydaje się zbytnio wykwintnie ale smakuje wybornie polecam i Smacznego

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja