Kuchnia Kierowcy

Makaron z sosem pomidorowym i tuńczykiem.

  
Autor - Carens
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

500 ml przecieru pomidorowego "podravka" lub podobny
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
0,5 kg makaronu "świderki"
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz,
olej

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej. Do zeszklonej cebuli dodajemy zmiażdżony czosnek, odcedzonego tuńczyka i dusimy kilka minut. Po kilku minutach duszenia cebuli, czosnku i tuńczyka wlewamy przecier pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli mamy dwa palniki to w czasie robienia sosu gotujemy makaron w osolonej wodzie. Porcje makaronu ( na dwóch - pełny wypas, na trzech - można się najeść) zalewamy sosem, posypujemy tartym parmezanem lub ziołami (wersja wzbogacona) i gotowe do jedzenia. Smacznego.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja