Autor - qwertus1987 | |
Czas przygotowania - powyżej 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
1 kg mięsa od szynki wieprzowej 1 czerwona papryka 60 dkg pieczarek 3 ogórki kwaszone 1/2 szklanki makaronu ryżowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz czarny mielony kucharek sól morska 1 łyżka mąki oliwa | |
Sposób przygotowania: | |
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć na niej mięso. Mięso zalać 2, 5 litrami wody, zagotować. Przyprawić kucharkiem, pieprzem i solą, gotować do miękkości. Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Dodać do gotującego się mięsa. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać makaron, ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do zupy. Ponownie zagotować. Doprawić do smaku. | |
Dodatkowe informacje: | |
|