Kuchnia Kierowcy

Pożywna i zdrowa sałatka z tuńczykiem.

  
Autor - wwwgooddriverpl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Puszka tuńczyka (najlepiej w kawałkach)
Ugotowany ryż (jedna torebka)
Puszka kukurydzy
Majonez
Sól
Pieprz
(Składniki na 2-3 porcje)

Sposób przygotowania:

Odcedzonego tuńczyka i kukurydze wsypujemy do miski z ryżem. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy odpowiednią dla siebie ilość majonezu. Mieszamy.
Gotowe

Wasze komentarze

Kinia_etransport.pl
2013-11-30 17:57:50
wwwgooddriverpl - fajny przepis, dzięki
Sałatka bardzo prosta, bardzo szybka "w robocie" i bardzo smaczna. I co ważne, jest z produktów, które może mieć ze sobą również kierowca nie posiadający lodówki w aucie. To duży plus.
No i jest możliwość urozmaicenia - np ogórkiem kiszonym jak ktoś ma i lubi, można dorzucić paprykę (jeśli ktoś ma) lub ryż zwykły zastąpić ryżem basmati, który jest bardziej wyrazisty w smaku.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja