Kuchnia Kierowcy

Paprykarz szczeciński w słoiku

  
Autor - Yva[R]
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

1k g ryby mrożonej filet ( mintaj, morszczuk )
2-3 marchewki
1 pietruszka
2-3 cebule duże
1 paczka ryżu
1 szt. koncentrat pomidorowy mały
sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, przyprawa do ryb ,
olej słonecznikowy lub oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować, ale nie rozgotować , rybę rozmrożoną włożyć do patelni na rozgrzany olej, dodać startą marchewkę, pietruszkę, posiekaną cebulę, przykryć i dusić na niewielkim ogniu ok. 15 min. , pod koniec duszenia dodać ryż, doprawić do smaku, na koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeśli potrawa jest za ścisła dodać można jeszcze oleju. Nakładać gorącą potrawę do słoików max 0, 25 l. Zakręcić i przewrócić do góry dnem. Pasteryzować. Potrawę należy przechowywać tylko w chłodnym miejscu. W letnie upalne dni przechowywać tylko w lodówce.

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

zbychoo
2014-02-07 21:23:53
Pewnie mi się wydaje że pierwotnie był tu przepis wegetariański ale chyba mi się tak tylko zdawało ; -) Może po dwu lub trzykrotnej pasteryzacji można by było przechować bez lodówki?
Yva[R]
2014-02-07 21:33:16
cebula i marchewka swoje zrobi tzn szybciej z fermentuje :)
zbychoo
2014-02-07 21:40:31
Producenci konserw mają swoje sposoby że im nie fermentuje ale ciężko jest trafić taki smaczny jak kiedyś, trzeba będzie sobie wyprodukować samemu ; -)
Yva[R]
2014-02-07 21:47:16
to E swoje robi :)
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja