Autor - Justyna7 | |
Czas przygotowania - powyżej 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
ze 2 kalafiory marchewka cebula czosnek chilli pieprz ziele angielskie liście laurowe ocet spirytusowy cukier olej | |
Sposób przygotowania: | |
Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 liście laurowe. Ostudzić. Kalafior różyczki i gotować 3 minuty w wodzie z łyżką soli. Odcedzić. Nakładać do słoików z kawałkami marchewki, cebuli i ząbkiem czosnku. Pasteryzować w garnku 10minut, albo wsadzić słoiki do piekarnika i nastawić na 120 stopni i piec 14 minut i 69 sekund. Od razu wyciągnąć, dokręcić i poodwracać. | |
Dodatkowe informacje: | |
|