Kuchnia Kierowcy

Pita z warzywami i mięskiem

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Gotowe placki pszenne pita (dostępne w kązdym markecie) 4 szt
2 duże pomidory
1 papryka, jeśli jest pod ręką
8 łyżek stołowych majonezu
8 łyżek śmietany słodkiej
1 ogórek ( może być kiszony lub w occie)
dowolne mięsko: pierś z kurczaka, kiełbaska, boczek krojony, albo kotlet mielony pokorojony w kostkę, cokolwiek, byle mięcho

Sposób przygotowania:

Placki pita wyjąć z opakowania. Pomidory pokroić w dużą kostkę, podobnie ogórek, paprykę - co jest pod ręką. Zmieszać smietanę i majonez i dosypać do powstałego sosu przyprawy.
Mięsko podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu.
Niewielką ilość pomidorów, ogórka, nałożyć na pitę, następnie na wierzch połozyć kilka kawałków mięska z patelni i polać sosem, po czym zawinąć. Gotowe, smacznego;-)

Można wykonać też wersję deserową z dowolnymi owocami z puszki i bitą śmietaną z butli. Wszystko dostępne w marketach.
Niedrogie, a smaczne i każdemu szoferowi zasmakuje.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja