Kuchnia Kierowcy

Omlet francuski

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

jajka - 3 szt.
do wyboru: kawałek boczku, kiełbaski lub parówki.
ziemniaki - 2 szt, ugotowane
masło lub inny tłuszcz do smażenia - 1 łyżeczka
przyprawy: sól, pieprz - co kto lubi (cynamon bym odradzał)

Sposób przygotowania:

Kiełbaskę, boczek, lub parówkę pokroić w talarki i podsmażyć na maśle.
Dodać pokrajane w talarki ziemniaki i podsmażyć na złoto.
Jajka wbić do miseczki i rozrobić widelcem, dodać sól, pieprz i przyprawy.
wylać na patelnię z ziemniakami i mięsiwem. Smażyć jak zwykły omlet, podwijając delikatnie brzegi, aby wlał się tam nie ścięte jeszcze jajko.
Usmażony omlet zsunąć na talerz. Wziąć widelec i spożywać. Popijać zimnym piwem, lub gorącą herbatą, bo danie smacznie ale troszkę tłuste.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja