Autor - Yeti | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
chleb tostowy - 1 opakowanie ser topiony w plastrach - 1 opakowanie parówki lub kiełbasa - 3 szt lub 15 dkg jajka - 3 szt | |
Sposób przygotowania: | |
Między dwie kromki chleba tostowego włożyć plaster sera i 1 - 2 plasterki kiełbaski lub parówki. Następnie otrzymaną kanapkę obtoczyć w rozmąconych jajkach i wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelni. Gdy jajko się ścina topi się również żólty ser, co daje tostowi spoistość. Należy posiadać duży zapas serwetek oraz wody i mydła do umycia górnych kończyn, bo danie smaczne, ale cokolwiek tłuste. Uwaga! to nie jest danie dla dbających o linię, ale takich wśród kierowców chyba nie ma... . |