Kuchnia Kierowcy

Mięso ze słoika

  
Autor - acia1065
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

mięso mielone wieprzowe
czosnek
sól, pieprz
majeranek

Sposób przygotowania:

Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką.
Pasteryzować 2 lub 3 - krotnie! Taka pasteryzacja pozwala przechowywać mięsko bez lodówki.
Dla mnie takie mięso ze słoika to smak dzieciństwa.

Wasze komentarze

adam1972
2014-01-04 17:55:12
słoiki czekają na pasteryzacje :) ciekaw jestem w jaki sposób je pasteryzujesz :) Pozdrawiam adam
zbychoo
2014-01-04 18:54:35
Witam, poczytaj Porady kuchni kierowcy, dodałem tam tabelkę: ://kuchniakierowcy. pl/porady, przygotowanie_wekow, 2. html
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja