Autor - acia1065 | |
Czas przygotowania - powyżej 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
mięso mielone wieprzowe czosnek sól, pieprz majeranek | |
Sposób przygotowania: | |
Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką. Pasteryzować 2 lub 3 - krotnie! Taka pasteryzacja pozwala przechowywać mięsko bez lodówki. Dla mnie takie mięso ze słoika to smak dzieciństwa. |
adam1972
2014-01-04 17:55:12 | słoiki czekają na pasteryzacje :) ciekaw jestem w jaki sposób je pasteryzujesz :) Pozdrawiam adam |
zbychoo
2014-01-04 18:54:35 | Witam, poczytaj Porady kuchni kierowcy, dodałem tam tabelkę: ://kuchniakierowcy. pl/porady, przygotowanie_wekow, 2. html |