Kuchnia Kierowcy

Węgorz wędzony w zalewie octowej

  
Autor - acia1065
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

węgorz wędzony (mój miał 2 kg)
3 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
10 ziaren ziela angielskiego
4 liście laurowe
30 ziaren pieprzu
1 czubata łyżeczka cukru
1 płaska łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Kawałki wędzonego węgorza ułożyć w słoiku, zalać wrzącą zalewą (do pełna, gdyż ryba nasiąka płynem), słoik dokręcić, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Dobrze jest podgrzać włożone kawałki ryby w piekarniku.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja