Autor - silvia | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
Łopatka lub szynka ilość wedle potrzeb | |
Sposób przygotowania: | |
Łopatkę lub szynkę wrzucam do zimnej wody i gotuję do miękkości. Studzę, kroję w kostkę, obsmażam na patelni w przyprawach(kto co lubi). Wkładam gorące w słoiki. Zakręcam, pasteryzuję 10 minut. Otwierasz kiedy masz ochotę, podgrzewasz na patelni lub w garnku z sosem. Smacznego. |
silvia
2015-07-24 03:42:38 | Wkładając do słoika należy pamiętać, ze tłuszcz, w którym smażyliśmy mięso musi zajmować 1/3 słoika, jeśli nie dolewamy olej z butelki i dopiero zamykamy słoik i pasteryzujemy. |