Kuchnia Kierowcy

gulasz

  
Autor - silvia
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Łopatka lub szynka ilość wedle potrzeb

Sposób przygotowania:

Łopatkę lub szynkę wrzucam do zimnej wody i gotuję do miękkości. Studzę, kroję w kostkę, obsmażam na patelni w przyprawach(kto co lubi). Wkładam gorące w słoiki. Zakręcam, pasteryzuję 10 minut. Otwierasz kiedy masz ochotę, podgrzewasz na patelni lub w garnku z sosem. Smacznego.

Wasze komentarze

silvia
2015-07-24 03:42:38
Wkładając do słoika należy pamiętać, ze tłuszcz, w którym smażyliśmy mięso musi zajmować 1/3 słoika, jeśli nie dolewamy olej z butelki i dopiero zamykamy słoik i pasteryzujemy.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja