Autor - Romka_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
SKŁADNIKI 4 PORCJE 1 bułka paryska 2 jajka 100 ml mleka masło | |
Sposób przygotowania: | |
PRZYGOTOWANIE Bułkę pokroić na plastry. W głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka (jak na omlet) z dodatkiem mleka. Rozgrzać patelnię. Bułkę wymoczyć w jajku z mlekiem. Na patelnię włożyć minimum 3 łyżki masła, rozprowadzić po całej patelni. Gdy zacznie skwierczeć włożyć 4 - 5 plastrów bułki i smażyć przez ok. 2 minuty, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Bułeczka ma być ładnie zrumieniona ale nie spalona, dlatego ogień pod patelnią nie może być zbyt duży. Odkładać na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Do przepisu można używać dowolnego rodzaju pieczywa i podawać w wersji zarówno słodkiej jak i wytrawnej - PEŁNA DOWOLNOŚĆ! |
Rambo80
2015-11-08 07:59:45 | Witam. super zaraz idę wypróbować przepis. Dzieki narka |
marcinl0dz
2015-11-25 09:33:49 | Za młody tak się jadło zwykly chleb smażony w jajku :D |