Kuchnia Kierowcy

Paprykarz lekkostrawny

  
Autor - SzoferPiter
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

0,5 szklanki kaszy jaglanej
2szt fileta mrożonego,lub jeżeli w trasie,to tuńczyk z puszki
1 duża lub 2 małe marchewki
1 mała cebula
0/5 płaskiej łyżeczki papryki ostrej
2lub3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego (według preferencji)
2łużki oliwy
sól,pieprz (według uznania)

Sposób przygotowania:

Kasze ugotować w 1/5 szklanki lekko osolonej wody, i łyżeczką oliwy. Po ugotowaniu odstawić, do ostygnięcia (kasza wpije całą wode)


Na średnio rozgrzanej oliwie, podmarzamy marchewkę tartą na tarce, cebule pokrojoną w drobną kosteczkę>Dodajemy do tego rybkę, przyprawy, przecier. A na końcu kaszę i dusimy:)ok 10min jeśli trzeba dolewamy troszkę wody. Paprykarz można spożywać na zimno z chlebem, jak i na ciepło, jest smaczny i zdrowy.

Wasze komentarze

Kinia_etransport.pl
2016-02-06 11:30:17
A powiedz, proszę, czy próbowałeś ten paprykarz wekować żeby zabrać go potem w trasę?
SzoferPiter
2016-02-07 08:13:32
Nie próbowałem jeszcze wekować, ale kiedyś trzeba spróbować:)
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja