Autor - Romka_etransport.pl | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
ok. 600 g mrożonych grzybów leśnych 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 300 ml śmietanki 30 % pół pęczka natki pietruszki (opcjonalnie) sól morska świeżo mielony czarny pieprz | |
Sposób przygotowania: | |
1. Grzyby gotujemy do miękkości. 2. Podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek na maśle. 3. Grzyby wrzucamy na patelnię, smażymy i doprawiamy solą i pieprzem. Można delikatnie podlać wodą z gotowania. 4. Przelewamy w słoiki i delikatnie polewamy od góry oliwą. 5. Słoiki pasteryzujemy - http://www. kuchniakierowcy. pl/porady, wekowanie, 32. html Przed podaniem zaciągamy zahartowaną śmietanką. Jeśli chcemy przygotować na bazie sosu zupę: 1. Gotujemy wywar warzywny - około 2 litry. 2. Blendujemy 1/3 sosu na gładką masę. 3. Resztę sosu i zblendowaną masę dodajemy do wywaru. 4. Śmietanką zaciągamy na samym końcu. | |
Dodatkowe informacje: | |
|