Autor - Romka_etransport.pl | |
Czas przygotowania - powyżej 60 minut | |
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz) | |
Składniki | |
1 kg karpia (dzwonki) 3 łyżki m±ki 4 łyżki soku z cytryny 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru 2 czerwone papryki sól i pieprz do smaku 0,5 szklanki wody | |
Sposób przygotowania: | |
1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę. 2. Następnie karpia obtaczać w m±ce wymieszanej z sol± i obsmażyć z obu stron na oleju. 3. Ocet wymieszać z olejem, przyprawami i wod±, dodać pokrojone, oczyszczone papryki i gotować powoli około 10 minut. 4. Usmażonego karpia włożyć do wystudzonej marynaty i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. 5. Przełożyć do słoików i zapasteryzować - http://www. kuchniakierowcy. pl/porady, wekowanie, 32. html | |
Dodatkowe informacje: | |
|