Autor - Nata | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
7 jajek 3-4 pieczarki lub swieże grzyby lesne 2 plastry boczku wędzonego 2 ziemniaki gotowane 2 łyżki masła lub 3 łyżki oleju sól, pieprz jeśli mamy w zapasach - trochę natki pietruszki | |
Sposób przygotowania: | |
Umyte i pokrojone w plasterki grzyby, pokrojony w kostkę boczek i plasterki gotowanych ziemniaków smażyć w tłuszczu na wolnym ogniu ok. 5 min. W tym czasie ubić jajka z solą, pieprzem i natką pietruszki( jeśli posiadamy). Wylać na patelnię z podsmazonym boczkiem, grzybami i ziemniakami Przyrumienić omlet na silnym ogniu, podwazając brzegi, by masa jajeczna mogła spłynąć z wierzchu i by cały omlet usmazył się. Zsunąć lub przewrócić, nie składając jak klasyczny omlet, na talerz. Smacznego!!! |