Kuchnia Kierowcy

Francuski omlet parkingowy

  
Autor - Nata
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

7 jajek
3-4 pieczarki lub swieże grzyby lesne
2 plastry boczku wędzonego
2 ziemniaki gotowane
2 łyżki masła lub 3 łyżki oleju
sól, pieprz
jeśli mamy w zapasach - trochę natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Umyte i pokrojone w plasterki grzyby, pokrojony w kostkę boczek i plasterki gotowanych ziemniaków smażyć w tłuszczu na wolnym ogniu ok. 5 min.
W tym czasie ubić jajka z solą, pieprzem i natką pietruszki( jeśli posiadamy). Wylać na patelnię z podsmazonym boczkiem, grzybami i ziemniakami
Przyrumienić omlet na silnym ogniu, podwazając brzegi, by masa jajeczna mogła spłynąć z wierzchu i by cały omlet usmazył się.
Zsunąć lub przewrócić, nie składając jak klasyczny omlet, na talerz.
Smacznego!!!

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja