Kuchnia Kierowcy

Ekspresowy sos serowy do makaronu

  
Autor - Kinia_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

2-3 serki topione Hochland z ziołami (kostki 100gramowe)
kostka rosołowa rozpuszczona w 1/2szkl wrzątku
dwie krople oleju
pieprz
makaron świderki

Sposób przygotowania:

Na patelnię kapnąć olej, wrzucić serki i rozpuścić je nie zapominając o wprowadzeniu ciut zamieszania serkom: ) Jak już się będą podtapiały (a dość szybko im to idzie) należy wlać parę łyżek rosołku z kostki (ilość zależy od upodobań indywidualnych co do konsystencji). Dopieprzyć : ) (nie solić bo i serki, i rosół są słone).
Dobrze wymieszać i polać makaron (ugotowany): )


Dla lubiących, mających możliwość kupienia i chęć:
Lekko podgotować różyczki brokuła (grubsze pędy pociąć dowolnie i też do gara dodać) w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej.
Do roztapiających się na patelni serków dolać wywar z garnka brokułowego (nie wszystko) a gdy sos będzie miał jednolitą konsystencję dorzucić brokuły..... ... i na makaron z tym: )

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

Locio
2014-05-20 08:47:52
Szybkie to jest.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja