Autor - staryszoferniepseudo | |
Czas przygotowania - do 30 minut | |
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie | |
Składniki | |
kapusta kiszona-słoik,0.5 kg.kiełbasy lub 0.5 miesa mielonego 2 cebule, przecier pomidorowy,cebula,przyprawa do bigosu lub papryka w proszku | |
Sposób przygotowania: | |
wrzucic kapuste ze sloika do gara z woda i zagotowac, wode odlac. w tym samym czasie podsmazyc kielbase z cebulą na tluszczu i dodac odsaczoną kapuste i podsmazac mieszajac ok 15-20 min. dodac przecier i przyprawe za 10 min do jedzenia. smacznego!! | |
Dodatkowe informacje: | |
|
mcl_7
2014-01-17 16:09:40 | Czy jeśli do bigosu dodam cebule i zawekuje 2 razy czy słoiki utrzymają mi się 3-4 tygodnie? Prosze o szybka odp. Pozdrawiam |
leon
2014-01-17 16:31:17 | Proponowałbym odpuścić sobie tą cebule. Prawdopodobnie bigos po tak długim czasie będzie zepsuty. |
mcl_7
2014-01-17 16:38:53 | Gdy zawekuje dwukrotnie bez cebuli powinien wytrzymać te 3-4 tygodnie? Czy tez moze być problem? Bo nie wiem czy w ogole warto sie za to zabierać. |
leon
2014-01-17 16:46:52 | Wytrzyma na pewno, testowałem w upały, nie było problemu. zobacz też przepis na mięso w słoiku na obiad. |
Kinia_etransport.pl
2014-01-17 17:18:12 | Spokojnie bigos wekuj 2 razy i nie przejmuj się. Wekuję standardowy, tradycyjny bigos, wekuję też bigos np z kabaczka i jeszcze nie było przykrych niespodzianek (zepsutych) :) |