Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 9

Pulpeciki w sosie koperkowym zawekowanePulpeciki w sosie koperkowym zawekowane

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą i przyprawami

Gotuj z etransport.plFasolka po nibybretońsku

Na patelnię wrzucamy trochę tłuszczu, żeby się rozgrzał

Gotuj z etransport.plChlebojajko

Bierzemy dwie kromki chleba krojonego składamy razem i wykrawamy środki

Gotuj z etransport.plZupa czosnkowa

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i zrumienić na oleju

Gotuj z etransport.plLeczo z kurczaka

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i poddusić w garnku w 4 łyżkach oleju przez ok 15 min

Gotuj z etransport.plFlaki bez flaków

Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce

Gotuj z etransport.plSzybka Zupa

Marchewkę i ziemniaki obrać, a następnie pokroić w kostkę

Gotuj z etransport.plPizza jajeczna

Boczek pokroic w kostke razem z cebulą,wrzucic na rozgrzany olej

Gotuj z etransport.plKiełbaska pana Staska

Kiełbase kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzany olej na patelke

Wątróbka do smarowaniaWątróbka do smarowania

Słoninę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka

Gotuj z etransport.plRakiety z KGB

Ciasto najszybciej jest przygotować mikserem

Wołowina na ostroWołowina na ostro

Wołowinę przypraw solą, pieprzem, oregano i mieszanką papryk, dokładnie wymieszaj

Wędzone pęto w słoik zamkniętoWędzone pęto w słoik zamknięto

Żelatynę rozpuścić w bulionie

Gotuj z etransport.plSzybka Potrawka.

-Do garnka wlej wodę (ilość podana na opakowaniu kaszy) i zagotuj

Gotuj z etransport.plbłoto

mięsko rzucamy na patelnię, rozpłaszczamy po dnie i gaz do dechy! (znaczy odkręcamy kurek, nie ciśniemy pedał na maxa) posypujemy je pokrojoną jakkolwiek cebulką mieszamy, dziubiemy, rozdrabniamy dorzucamy resztę pokrojonych składników znowu mieszamy po ok 20 min dodajemy przyprawy znowu mieszamy i po kolejnych 5ciu min

Gulasz na szybko.Gulasz na szybko.

Stan pierwotny dania wykonuje się w zaciszu domowym

Gotuj z etransport.plmisz/masz- danie jedno garnkowe (szybkowar)

do szybkowaru kroimy ziemniaki w plastry (ok

Gotuj z etransport.plgyros la parking

Pierś myjemy i kroimy w cienkie plastry

parówki zesremparówki zesrem

Parówki przekroić wzdłuż

Mielonka w słoiku Mielonka w słoiku

Mięso mieszamy w głębokiej misce dodając przyprawy ,majeranek,czosnek ,kostkę rosołową ,wodę