Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Czas przygotowania:do 60 minut
Nowe szukanie
A pierniczyć to! czyli pierniczki świąteczne w wykonaniu ekipy etransportA pierniczyć to! czyli pierniczki świąteczne w wykonaniu ekipy etransport

Miód i Kasię rozpuścić pilnując żeby nie doprowadzić do zagotowania, dodać kakao oraz przyprawę piernikową, dobrze wymieszać i pozostawić do wystygnięcia Jajka utrzeć z cukrem, dodać wystudzoną masę miodową, a następnie dodawać mąkę ale nie całą, tak ok

Sałatka Sałatka "Porro di Pollo" ( Por z Kurczakiem)

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i usmażyć na złoty kolor

Rybka w południowym klimacieRybka w południowym klimacie

1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami

Pomieszane jak groch z kapustąPomieszane jak groch z kapustą

1. Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc

Małe co nieco, czyli straciatella w słoikuMałe co nieco, czyli straciatella w słoiku

1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym

Nie samą rybą człowiek żyje - czas na schaboszczakaNie samą rybą człowiek żyje - czas na schaboszczaka

1. Mięso posmaruj dokładnie musztardą, natrzyj przyprawami - solą, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem

 Łazanki z kapustą - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej Łazanki z kapustą - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej

1. Namoczyć grzyby, a następnie ugotować do miękkości

Prażony zapach lataPrażony zapach lata

1. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach

ŻUREK GRABARZAŻUREK GRABARZA

Części boczku wcześniej pokroić w kostkę,podsmażyć wraz z cebulą

Smalec z SikorkiSmalec z Sikorki

Slonine z Sikorki, boczek i kielbase pokroić w kostkę

Szybka pasta z bakłażanaSzybka pasta z bakłażana

1. Bakłażana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki i odstawiamy na klika minut, posypując wcześniej solą, aby puściły wodę

ZIEMNIACZKI DUSZONE Z BOCZKIEMZIEMNIACZKI DUSZONE Z BOCZKIEM

ZIEMNIAKI OBRAĆ , POKROIĆ W TALARKI, BOCZEK W KOSTKĘ

Kukurydza w zalewieKukurydza w zalewie

Młode kolby kukurydzy kradniemy z pola przy wiejskiej drodze w połowie lipca

Małe co nieco w trasieMałe co nieco w trasie

Kierowcy często w czasie jazdy podjadają coś słodkiego

Cygański KociołekCygański Kociołek

Kaszę gryczaną gotujemy na półtwardo tzn

Klopsiki na zagryche i kolacjeKlopsiki na zagryche i kolacje

Wszystkie składniki na farsz mieszamy,robimy tak samo jak kotlety mielone tylko z tą różnicą że pieczemy je nie większe niż piłeczki pingpongowe

Gotuj z etransport.plPaprykarz lekkostrawny

Kasze ugotować w 1/5 szklanki lekko osolonej wody,i łyżeczką oliwy

Gotuj z etransport.plRosół ziemski

Koguta poćwiartuj, umyj

WarzywniakWarzywniak

Żeberka wrzucić do garnka

Gołąbki wywrócone na lewą stronęGołąbki wywrócone na lewą stronę

Kapustę bardzo drobno kroimy i się noża nie boimy