Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 4

Tosty francuskieTosty francuskie

PRZYGOTOWANIE Bułkę pokroić na plastry

Indyk w pomidorach w 7 minutIndyk w pomidorach w 7 minut

Wiadomo, że nie mamy zbytnio dużo czasu, oraz sprzętu gastronomicznego w naszych podróżach, aby móc przygotować danie na poziomie masterchefa (chociaż???), ale nie oznacza to, że jesteśmy skazani na vegete i maggi z kiełbasą

Łosoś na tronieŁosoś na tronie

Sposób przygotowania jest prosty i nie wymaga rozpisywania się

Gotuj z etransport.plbiała kiełbasa

Kiełbasę gotujesz, wykładasz na talerz i przyprawiasz tak aby przyprawy przykleiły się

Gotuj z etransport.plkiełbasa smażona

kiełbasę przyprawiasz (kto co lubi) i smażysz na patelni

Gotuj z etransport.plbigos

Gotowy bigos do słoika, pasteryzujesz 20 minut, otwierasz kiedy chcesz i zajadasz

Gotuj z etransport.plschabowe

Schab kroisz na kotlety(plastry)

Gotuj z etransport.plgulasz

Łopatkę lub szynkę wrzucam do zimnej wody i gotuję do miękkości

Gotuj z etransport.plpierogi z kapustą

Ciasto wałkujemy, wycinamy szklanką kółka, nakładamy farsz na środek, składamy na pół i sklejamy

Gotuj z etransport.plkurczak

ćwiartki z kurczaka gotuję w wodzie do miękkości

Gotuj z etransport.plA'la Rosół <>

Gotujemy wode wsypujemy nasz rosół w proszku

Gotuj z etransport.plJajka w sosie musztardowym

Ugotować jajka na twardo, następnie w garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i 2 łyżeczki musztardy

Gotuj z etransport.plBarszczyk na jednej nodze

Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat

Konserwa mięsna z galaretkąKonserwa mięsna z galaretką

W internecie można znaleźć wiele przepisów na mięso ze słoika

Gotuj z etransport.plRosół ziemski

Koguta poćwiartuj, umyj

Boczkiem Panie i Panowie, boczkiemBoczkiem Panie i Panowie, boczkiem

Boczek najlepiej pokroić w kostkę (choć pewnie i plastry nieźle by się sprawdziły) i upchać w małe słoiczki np

WarzywniakWarzywniak

Żeberka wrzucić do garnka

Gołąbki wywrócone na lewą stronęGołąbki wywrócone na lewą stronę

Kapustę bardzo drobno kroimy i się noża nie boimy

Przysmak szofera .Przysmak szofera .

Cebule ,ziemniaki i boczek kroimy w plastry (średniej grubości)

Gotuj z etransport.plNajlepsze tosty

Chleb smarujemy z obu stron margaryną, na patelce w międzyczasie roztapiamy trochę margaryny, na jedną z kromek kładziemy ser żółty, można też dodoać szynkę, pomidora w plasterkach, składamy cleb razem i obsmażamy z obu stron aż ser się roztopi, odrazu mówię że to danie bardzo tłuste, ale dobre i szybko soę je robi