Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 4

Jajka faszerowaneJajka faszerowane

Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekan± w kostkę cebulk±

Sałatka Sałatka "Porro di Pollo" ( Por z Kurczakiem)

Pier¶ z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i usmażyć na złoty kolor

Zrazy wielkopolskieZrazy wielkopolskie

Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu

Gulasz jednogarnkowyGulasz jednogarnkowy

Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć

Gotuj z etransport.plBiałe ¶ledzie

Filety wypłukać i namoczyć w wodzie na jakie¶ 3 godziny (co jaki¶ czas zmienić wodę)

¦ledzie marynowane, w marchewce¦ledzie marynowane, w marchewce

Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze

Gotuj z etransport.pl¦ledzie z cebul± w pomidorach

¦ledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakie¶ 3 godziny, zmieniaj±c j± co jaki¶ czas

Gotuj z etransport.plNa '¶ledzika' zjem tuńczyka

Tuńczyka ods±czyć, ogórki pokroić w kostkę, groszek odlać z zalewy

Matiasy w cytrynieMatiasy w cytrynie

Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h

Pierniczki drivera Pierniczki drivera

Margarynę rozpu¶cić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać

Medaliony z piersi kurczakaMedaliony z piersi kurczaka

Piersi z kurczaka pokroić w drobne kawałeczki i wymieszać z jajkami, m±k±, maggi i skrobi±, dosypać przyprawy

BIGOS TRUCKERABIGOS TRUCKERA

Kapustę włożyć do miski i zalać zimn± wod±, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalan± ponownie zimn± wod± i ponownie odcisn±ć

Zupa-sos grzybowyZupa-sos grzybowy

1. Grzyby gotujemy do miękko¶ci

Rybka w południowym klimacieRybka w południowym klimacie

1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami

Pomieszane jak groch z kapust±Pomieszane jak groch z kapust±

1. Groch zalać zimn± wod± i odstawić na noc

Bigos dobry na wszystkoBigos dobry na wszystko

1. Grzyby suszone zalać wrz±tkiem i odstawić

Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacieRybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę

Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku 🎄Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku 🎄

1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym

Nie sam± ryb± człowiek żyje - czas na schaboszczakaNie sam± ryb± człowiek żyje - czas na schaboszczaka

1. Mięso posmaruj dokładnie musztard±, natrzyj przyprawami - sol±, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem

Ale pasztet...!Ale pasztet...!

1. Łopatkę pokroić w grub± kostkę,oprószyć sol± i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano