Jajka faszerowane Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekan± w kostkę cebulk± | |
Sałatka "Porro di Pollo" ( Por z Kurczakiem) Pier¶ z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i usmażyć na złoty kolor | |
Zrazy wielkopolskie Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu | |
Gulasz jednogarnkowy Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć | |
Białe ¶ledzie Filety wypłukać i namoczyć w wodzie na jakie¶ 3 godziny (co jaki¶ czas zmienić wodę) | |
¦ledzie marynowane, w marchewce Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze | |
¦ledzie z cebul± w pomidorach ¦ledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakie¶ 3 godziny, zmieniaj±c j± co jaki¶ czas | |
Na '¶ledzika' zjem tuńczyka Tuńczyka ods±czyć, ogórki pokroić w kostkę, groszek odlać z zalewy | |
Matiasy w cytrynie Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h | |
Pierniczki drivera Margarynę rozpu¶cić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać | |
Medaliony z piersi kurczaka Piersi z kurczaka pokroić w drobne kawałeczki i wymieszać z jajkami, m±k±, maggi i skrobi±, dosypać przyprawy | |
BIGOS TRUCKERA Kapustę włożyć do miski i zalać zimn± wod±, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalan± ponownie zimn± wod± i ponownie odcisn±ć | |
Zupa-sos grzybowy 1. Grzyby gotujemy do miękko¶ci | |
Rybka w południowym klimacie 1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami | |
Pomieszane jak groch z kapust± 1. Groch zalać zimn± wod± i odstawić na noc | |
Bigos dobry na wszystko 1. Grzyby suszone zalać wrz±tkiem i odstawić | |
Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacie 1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę | |
Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku 🎄 1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym | |
Nie sam± ryb± człowiek żyje - czas na schaboszczaka 1. Mięso posmaruj dokładnie musztard±, natrzyj przyprawami - sol±, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem | |
Ale pasztet...! 1. Łopatkę pokroić w grub± kostkę,oprószyć sol± i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano |