Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

Zrazy wielkopolskieZrazy wielkopolskie

Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu

Gulasz jednogarnkowyGulasz jednogarnkowy

Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć

Gotuj z etransport.plBiałe śledzie

Filety wypłukać i namoczyć w wodzie na jakieś 3 godziny (co jakiś czas zmienić wodę)

Gotuj z etransport.plŚledzie marynowane, w marchewce

Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze

Gotuj z etransport.plŚledzie z cebulą w pomidorach

Śledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakieś 3 godziny, zmieniając ją co jakiś czas

Gotuj z etransport.plNa 'śledzika' zjem tuńczyka

Tuńczyka odsączyć, ogórki pokroić w kostkę, groszek odlać z zalewy

Matiasy w cytrynieMatiasy w cytrynie

Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h

{ŚWIĘTA} Pierniczki drivera{ŚWIĘTA} Pierniczki drivera

Margarynę rozpuścić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać

Medaliony z piersi kurczakaMedaliony z piersi kurczaka

Piersi z kurczaka pokroić w drobne kawałeczki i wymieszać z jajkami, mąką, maggi i skrobią, dosypać przyprawy

{SWIĘTA} BIGOS TRUCKERA{SWIĘTA} BIGOS TRUCKERA

Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć

[ŚWIĘTA] Zupa-sos grzybowy[ŚWIĘTA] Zupa-sos grzybowy

1. Grzyby gotujemy do miękkości

[ŚWIĘTA] Rybka w południowym klimacie[ŚWIĘTA] Rybka w południowym klimacie

1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami

[ŚWIĘTA] Pomieszane jak groch z kapustą[ŚWIĘTA] Pomieszane jak groch z kapustą

1. Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc

[ŚWIĘTA] Bigos dobry na wszystko[ŚWIĘTA] Bigos dobry na wszystko

1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić

[ŚWIĘTA] Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacie[ŚWIĘTA] Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę

[ŚWIĘTA] Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku[ŚWIĘTA] Małe co nieco, czyli straciatella w słoiku

1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym

[ŚWIĘTA] Nie samą rybą człowiek żyje - czas na schaboszczaka[ŚWIĘTA] Nie samą rybą człowiek żyje - czas na schaboszczaka

1. Mięso posmaruj dokładnie musztardą, natrzyj przyprawami - solą, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem

[ŚWIĘTA] Ale pasztet...![ŚWIĘTA] Ale pasztet...!

1. Łopatkę pokroić w grubą kostkę,oprószyć solą i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano

[ŚWIĘTA] Łazanki z kapustą - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej[ŚWIĘTA] Łazanki z kapustą - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej

1. Namoczyć grzyby, a następnie ugotować do miękkości

[ŚWIĘTA] Śledzik na nie jeden raz[ŚWIĘTA] Śledzik na nie jeden raz

1. Wymoczyć filety - najlepiej przez całą noc