Kuchnia Kierowcy

Kurczak w sosie cheddarowo - cebulowym

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Cztery udka z kurczaka
Dwie duże cebule
Ser cheddar - około 3 - 4 dkg
przyprawy do smaku
7 łyżek smietanki, 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka podzielić na udka i pałki. Umyć, zalać zimna wodą z dodatkiem soli, wstawić na gaz. Cebulkę pokroić w piórka, podsmażyć na złoto, wrzucić do garnka z duszącym się kurczakiem. Kurczaka dusić do miękkości, wyjąć na chwilkę z sosu, i dodać ser cheddar. Ser rozpuści się w sosie, nadając mu aromat. Gdy to nastapi zagęścić sos smietanką z łyżka mąki. Dosypać przyprawy, majeranek, oregano, pieprz, cząber, wymieszać, i ponownie włożyć kurczaka, pozostawić na 20min, aby się nieco przegryzł.
Podawać z ziemniakami z wody i bukietem surówek, jak na zdjęciach.
Smaczności;)

Wasze komentarze

Yeti
2013-06-22 17:36:08
Geslerowa niech się schowa, a Makłowicz i Okrasa nie sięgają mi do pasa; )
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja