Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

Masełko prowansalskie do grzanek z grillaMasełko prowansalskie do grzanek z grilla

Dorzucić do masmixa pozostałe składniki, dobrze wymieszać

Krążki cebulowe - chipsy smaczne i zdrowe ;)Krążki cebulowe - chipsy smaczne i zdrowe ;)

Cebule pokroić w krążki

Jajka faszerowaneJajka faszerowane

Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekaną w kostkę cebulką

Sałatka Sałatka "Porro di Pollo" ( Por z Kurczakiem)

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i usmażyć na złoty kolor

Zrazy wielkopolskieZrazy wielkopolskie

Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu

Gulasz jednogarnkowyGulasz jednogarnkowy

Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć

Gotuj z etransport.plBiałe śledzie

Filety wypłukać i namoczyć w wodzie na jakieś 3 godziny (co jakiś czas zmienić wodę)

Gotuj z etransport.plŚledzie marynowane, w marchewce

Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze

Gotuj z etransport.plŚledzie z cebulą w pomidorach

Śledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakieś 3 godziny, zmieniając ją co jakiś czas

Gotuj z etransport.plNa 'śledzika' zjem tuńczyka

Tuńczyka odsączyć, ogórki pokroić w kostkę, groszek odlać z zalewy

Matiasy w cytrynieMatiasy w cytrynie

Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h

Pierniczki drivera Pierniczki drivera

Margarynę rozpuścić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać

Medaliony z piersi kurczakaMedaliony z piersi kurczaka

Piersi z kurczaka pokroić w drobne kawałeczki i wymieszać z jajkami, mąką, maggi i skrobią, dosypać przyprawy

BIGOS TRUCKERABIGOS TRUCKERA

Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć

Zupa-sos grzybowyZupa-sos grzybowy

1. Grzyby gotujemy do miękkości

Rybka w południowym klimacieRybka w południowym klimacie

1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami

Pomieszane jak groch z kapustąPomieszane jak groch z kapustą

1. Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc

Bigos dobry na wszystkoBigos dobry na wszystko

1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić

Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacieRybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę

Małe co nieco, czyli straciatella w słoikuMałe co nieco, czyli straciatella w słoiku

1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym