Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Czas przygotowania:powyżej 60 minut
Nowe szukanie
Gotuj z etransport.plCzarny kurczak

1. Umyj kurczaka 2.

Zrazy wielkopolskieZrazy wielkopolskie

Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu

Gulasz jednogarnkowyGulasz jednogarnkowy

Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć

Pierniczki drivera Pierniczki drivera

Margarynę rozpuścić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać

BIGOS TRUCKERABIGOS TRUCKERA

Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć

Bigos dobry na wszystkoBigos dobry na wszystko

1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić

Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacieRybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę

Ale pasztet...!Ale pasztet...!

1. Łopatkę pokroić w grubą kostkę,oprószyć solą i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano

Zakręcone pierożkiZakręcone pierożki

FARSZ: 1. Grzyby opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na całą noc

Świąteczny barszczyk na drogęŚwiąteczny barszczyk na drogę

1. Obrać i pokroić buraczki, wymieszać z octem, cukrem i solą

Poznański barszczyk czerwonyPoznański barszczyk czerwony

Fasolę "Jaś" namoczyć dobę wcześniej

Ptasie mleczko z biszkoptami i galaretkąPtasie mleczko z biszkoptami i galaretką

Jedną galaretkę rozpuścić w 250ml wody

Morelowy kant dżemowyMorelowy kant dżemowy

Dwie morele lub dwie pomarańcze obieramy ze skórki i usuwamy pestki

Chleb z domowej piekarniChleb z domowej piekarni

Domowy chleb w trasie

Gotuj z etransport.plBEE GEES

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść bobkowy, ziele anielskie i kostkę warzywną

Konserwa mięsna z galaretkąKonserwa mięsna z galaretką

W internecie można znaleźć wiele przepisów na mięso ze słoika

Gotuj z etransport.plUWAGA. Mięsko w słoiku (kurczak,karkóweczka)

Bardzo prosty sposób przygotowania, słoiki ciężko otworzyć, praktycznie zamknięte na amen

Barszcz ukraiński po ukraińskuBarszcz ukraiński po ukraińsku

Fasolę dobrze jest namoczyć na noc (zostawić w garze z wodą), szybciej się ugotuje

przysmak szofera czyli przysmak szofera czyli

mięso kroję w kostkę ( 1,5x1,5 cm) mieszam z pozostałymi składnikami i odkładam do lodówki na 2-3 godz

Mięso w słoiku na obiadMięso w słoiku na obiad

mięso kroimy w kawałki posypujemy przyprawą knorr według uznania posypujemy przyprawą do gulaszu trochę pieprzu nie zaszkodzi polewamy lekko olejem i mieszamy aby mięsko było dobrze obtoczone w przyprawach i rozkładamy do słoików mi wychodzi ok 6 ale możecie rozłożyć na pięć