Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Czas przygotowania:powyżej 60 minut
Nowe szukanie
Gołąbki z soczewicą i grzybami Darii Ładochy | Kuchnia LidlaGołąbki z soczewicą i grzybami Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ moździerz tarkę o drobnych oczkach naczynie żaroodporne piekarnik rozgrzany do temperatury 155°C KROK 1: MOCZYMY SOCZEWICĘ I BOROWIKI Borowiki i soczewicę wkładamy do dwóch osobnych misek, zalewamy letnią wodą i pozostawiamy do namoczenia minimum na 1 godzinę

Wegański pasztet z fasoli Kingi Paruzel | Kuchnia LidlaWegański pasztet z fasoli Kingi Paruzel | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ keksówkę papier do pieczenia tarkę o dużych oczkach praskę do czosnku robot wielofunkcyjny lub blender piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C KROK 1: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI PASZTETU Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju

Domowy niskotłuszczowy żółty ser (dobry dla każdego, również dla będących na diecie i dla cukrzyków 🍬)Domowy niskotłuszczowy żółty ser (dobry dla każdego, również dla będących na diecie i dla cukrzyków 🍬)

Twaróg dokładnie rozgnieść widelcem

Schab z szynkowaru (dobry również dla cukrzyków 🍬)Schab z szynkowaru (dobry również dla cukrzyków 🍬)

Schab pozbawić białej błonki (mizdry), umyć, ponakłuwać wykałaczką (taką do grilla, długą) i natrzeć dokładnie peklosolą oraz pieprzem

Gotuj z etransport.plCzarny kurczak

1. Umyj kurczaka 2.

Zrazy wielkopolskieZrazy wielkopolskie

Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu

Gulasz jednogarnkowyGulasz jednogarnkowy

Surowe mięso wrzucić do garnka i krótko przesmażyć

Pierniczki drivera Pierniczki drivera

Margarynę rozpuścić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać

BIGOS TRUCKERABIGOS TRUCKERA

Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć

Bigos dobry na wszystkoBigos dobry na wszystko

1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić

Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacieRybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę

Ale pasztet...!Ale pasztet...!

1. Łopatkę pokroić w grubą kostkę,oprószyć solą i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano

Zakręcone pierożkiZakręcone pierożki

FARSZ: 1. Grzyby opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na całą noc

Świąteczny barszczyk na drogęŚwiąteczny barszczyk na drogę

1. Obrać i pokroić buraczki, wymieszać z octem, cukrem i solą

Poznański barszczyk czerwonyPoznański barszczyk czerwony

Fasolę "Jaś" namoczyć dobę wcześniej

Ptasie mleczko z biszkoptami i galaretkąPtasie mleczko z biszkoptami i galaretką

Jedną galaretkę rozpuścić w 250ml wody

Morelowy kant dżemowyMorelowy kant dżemowy

Dwie morele lub dwie pomarańcze obieramy ze skórki i usuwamy pestki

Chleb z domowej piekarniChleb z domowej piekarni

Domowy chleb w trasie

Gotuj z etransport.plBEE GEES

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść bobkowy, ziele anielskie i kostkę warzywną

Konserwa mięsna z galaretkąKonserwa mięsna z galaretką

W internecie można znaleźć wiele przepisów na mięso ze słoika