Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 8

Gotuj z etransport.plKalafior faszerowany

Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał,następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw

Gotuj z etransport.plMagowy kurczaczek

Kurczaka oblać PORZĄDNIE magą i obtoczyć w mące(może być w jajku i mące) i smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym tłuszczu,niby kurczak a smakuje jakby się jadło karpia

Expresowe pierogi leniwe (kulski z bialego sera na szybko)Expresowe pierogi leniwe (kulski z bialego sera na szybko)

Biały ser, jajka (ale bez skorupek!!!), oraz oba rodzaje mąki wymieszać i wyrobic spójne ciasto

Gotuj z etransport.plśląska wodziona w 5min

BAZA pieczarkowaBAZA pieczarkowa

Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu, doprawić i przełożyć do słoika

Smaczna ,zdrowa ogórowa.Smaczna ,zdrowa ogórowa.

"Łudka" z warzywami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę ugotuj na 2 litrach wody(pamietaj o zebraniu powstałej w czasie gotowania piany tz "fusów")

Gotuj z etransport.plOmlet francuski

Kiełbaskę, boczek, lub parówkę pokroić w talarki i podsmażyć na maśle

Gotuj z etransport.plKOCIOŁEK(DRIVERA)

kiełbase kroimy w plasterki boczek kroimy w grubszą kostke cebulke w piórka dusimy cebulke,dodajemy kiełbaske i boczek smażymy aż się zrumieni

żeberka inaczejżeberka inaczej

Cebulę pokroić w półkrążki , pokropić magą,wymieszać,odstawić na pół godziny

Mięso a\'la gulaszowe w słoiku.Mięso a'la gulaszowe w słoiku.

Mięso kroimy w kostkę taką większą, wrzucamy od rondla, rondel najlepiej na podkładce, smażymy na oliwie z oliwek

Kiełbaski miniaturowe na parkingową imprezę gotoweKiełbaski miniaturowe na parkingową imprezę gotowe

Słoik i nakrętkę wyparzyć (ja wypiekam w piekarniku)

Gotuj z etransport.plTosty parkingowe ala Yeti

Między dwie kromki chleba tostowego włożyć plaster sera i 1 - 2 plasterki kiełbaski lub parówki

Gotuj z etransport.plFasolka po betoniarsku

Kiełbasę , boczek ,parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni Przełożyć do garnka,dodać fasolkę i zalać wodą

Gotuj z etransport.plWęgorz wędzony w zalewie octowej

Kawałki wędzonego węgorza ułożyć w słoiku, zalać wrzącą zalewą (do pełna, gdyż ryba nasiąka płynem), słoik dokręcić, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia

Mięso ze słoikaMięso ze słoika

Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką

Gotuj z etransport.plKurczaczek do syta

Umytą pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski

Gotuj z etransport.plKalafix - inaczej

Ugotowany kalafior (lub gdy nam zostanie z obiadu) rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego ugotowane i obrane ze skorupki jajka na twardo

Gotuj z etransport.pl Francuska lekka zupa czosnkowa

Kostki rosołowe rozpuścić w 1 l

Gotuj z etransport.plPita z warzywami i mięskiem

Placki pita wyjąć z opakowania

Gotuj z etransport.plsałatka biedaka

Cebulkę obrać i pokroić w półplasterki, następnie zesmażyć na złoty kolor