Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Rodzaj:zupy
Nowe szukanie
[ŚWIĘTA] Zupa-sos grzybowy[ŚWIĘTA] Zupa-sos grzybowy

1. Grzyby gotujemy do miękkości

[ŚWIĘTA] Świąteczny barszczyk na drogę[ŚWIĘTA] Świąteczny barszczyk na drogę

1. Obrać i pokroić buraczki, wymieszać z octem, cukrem i solą

Poznański barszczyk czerwonyPoznański barszczyk czerwony

Fasolę "Jaś" namoczyć dobę wcześniej

Gotuj z etransport.plŻUREK GRABARZA

Części boczku wcześniej pokroić w kostkę,podsmażyć wraz z cebulą

Gotuj z etransport.plA'la Rosół <>

Gotujemy wode wsypujemy nasz rosół w proszku

Gotuj z etransport.plJajka w sosie musztardowym

Ugotować jajka na twardo, następnie w garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i 2 łyżeczki musztardy

Gotuj z etransport.plBarszczyk na jednej nodze

Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat

Gotuj z etransport.plRosół ziemski

Koguta poćwiartuj, umyj

WarzywniakWarzywniak

Żeberka wrzucić do garnka

Gotuj z etransport.plZupa spaghetti

Mięso podsmażamy na patelni rozdrabniając je możliwie najdrobniej

Brokułowo-kalafiorowa z wkładkąBrokułowo-kalafiorowa z wkładką

Lekko podgotować udka (a niech będzie,że 15 minut) po czym dodać całą resztę do gara (nie zapominając pokroić na drobniejsze cząstki ziemniaki i włoszczyznę - jak kto umie :), kalafior i brokuł również podzielić na mniejsze elementy)

Barszcz ukraiński po ukraińskuBarszcz ukraiński po ukraińsku

Fasolę dobrze jest namoczyć na noc (zostawić w garze z wodą), szybciej się ugotuje

Gotuj z etransport.plZupa Cebulowa

Boczek przesmażyć na patelni i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę, cebule przekroić na pół i kroić wzdłuż na cienkie paski potem podsmażyć na patelni i dodać do boczku, zalać wodą do 3/4 garnka i postawić na średnim ogniu, pokroić ziemniaki w grubą kostkę i dodać do gotowanego wywaru dodać przyprawy wg uznania gotować aż ziemniaki zmiękną

Gotuj z etransport.plZupa gulaszowa z makaronem i papryką

Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę

Sztuka mięsa w kapuścieSztuka mięsa w kapuście

Kapustę odcisnąć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wodą ale tylko by pokryło całą zawartość

Gotuj z etransport.plBłyskawiczna zupa fasolowa

Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara

Gotuj z etransport.plŻurek... mój żurek.

co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok

Gotuj z etransport.plśląska wodziona w 5min

Smaczna ,zdrowa ogórowa.Smaczna ,zdrowa ogórowa.

"Łudka" z warzywami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę ugotuj na 2 litrach wody(pamietaj o zebraniu powstałej w czasie gotowania piany tz "fusów")

Gotuj z etransport.plFasolka po betoniarsku

Kiełbasę , boczek ,parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni Przełożyć do garnka,dodać fasolkę i zalać wodą