Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Rodzaj:przetwory / marynaty
Nowe szukanie
Smalczyk by PyrkaSmalczyk by Pyrka

Słoninę kroimy na kawałki i wytapiamy

Chilli sin carne Darii Ładochy | Kuchnia LidlaChilli sin carne Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

KROK 1: GOTUJEMY CZERWONĄ FASOLĘ Czerwoną fasolę namaczamy w zimnej wodzie przez 12 godzin

Curry Darii Ładochy | Kuchnia LidlaCurry Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ moździerz KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ PRZYPRAWOWĄ W moździerzu ucieramy nasiona kolendry, dodajemy resztę przypraw i dokładnie mieszamy

Pasztet smarowny (spokojnie mogą korzystać również zmagający się z cukrzycą 🍬)Pasztet smarowny (spokojnie mogą korzystać również zmagający się z cukrzycą 🍬)

Paprykę pokroić na kawałki (np większa kostka), cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć to razem na niewielkiej ilości oliwy aż papryka będzie sprawiała wrażenie jakby się lekko przypalała

Papryka po chorwackuPapryka po chorwacku

Wodę, ocet, cukier, sól, liście laurowe i ziele angielskie zagotować

Ogóry SabinyOgóry Sabiny

Ogórki dokładnie umyć i moczyć w zimnej wodzie około 30 min

BIGOS TRUCKERABIGOS TRUCKERA

Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć

Rybka w południowym klimacieRybka w południowym klimacie

1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami

Pomieszane jak groch z kapustąPomieszane jak groch z kapustą

1. Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc

Bigos dobry na wszystkoBigos dobry na wszystko

1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić

Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacieRybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę

Ale pasztet...!Ale pasztet...!

1. Łopatkę pokroić w grubą kostkę,oprószyć solą i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano

Morelowy kant dżemowyMorelowy kant dżemowy

Dwie morele lub dwie pomarańcze obieramy ze skórki i usuwamy pestki

Szybka pasta z bakłażanaSzybka pasta z bakłażana

1. Bakłażana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki i odstawiamy na klika minut, posypując wcześniej solą, aby puściły wodę

Uniwersalne śledzie w zalewie (dobre również dla cukrzyków 🍬)Uniwersalne śledzie w zalewie (dobre również dla cukrzyków 🍬)

Śledzie trzeba odsolić czyli parę razy opłukać pod bieżącą wodą a potem trochę pomoczyć (tak kilka godzin lub można zostawić je w wodzie na całą noc - w lodówce)

Kukurydza w zalewieKukurydza w zalewie

Młode kolby kukurydzy kradniemy z pola przy wiejskiej drodze w połowie lipca

Tzatziki w słoikiTzatziki w słoiki

Ogórki plasterkujemy, koperek siekamy, czosnek miażdżymy i mieszamy razem z resztą składników

Domowa Vegetta bez ADR-ówDomowa Vegetta bez ADR-ów

Wszystkie składniki razem zmiksować (może być młynek, może być blender), mieszankę przełożyć do szczelnie zamykanego pojemniczka

Klopsiki na zagryche i kolacjeKlopsiki na zagryche i kolacje

Wszystkie składniki na farsz mieszamy,robimy tak samo jak kotlety mielone tylko z tą różnicą że pieczemy je nie większe niż piłeczki pingpongowe

Gotuj z etransport.plBEE GEES

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść bobkowy, ziele anielskie i kostkę warzywną