Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 2

Domowa Vegetta bez ADR-ówDomowa Vegetta bez ADR-ów

Wszystkie składniki razem zmiksować (może być młynek, może być blender), mieszankę przełożyć do szczelnie zamykanego pojemniczka

Chleb z domowej piekarniChleb z domowej piekarni

Domowy chleb w trasie

Małe co nieco w trasieMałe co nieco w trasie

Kierowcy często w czasie jazdy podjadają coś słodkiego

Kasha CurryKasha Curry

Kaszę perłową ugotować jak do spożycia

Sałatka  \Sałatka "S-3" (Smaczna - Szybka - Sycąca)

Makaron ryżowy ugotować według przepisu, odcedzić, zahartować zimną wodą, ostawić do wystygnięcia

Mielone po greckuMielone po grecku

Mięso mielone, jajko bez skorupki, sól, pieprz, niewielka ilość bułki tartej oraz odsączoną z mleka kajzerkę wrzucić do miski i wymieszać w jednorodną spójną masę

Cygański KociołekCygański Kociołek

Kaszę gryczaną gotujemy na półtwardo tzn

Pasta z Filetów z makreli w pomidorachPasta z Filetów z makreli w pomidorach

Ugotowane na twardo jajka obieramy i wrzucamy do miseczki

Klopsiki na zagryche i kolacjeKlopsiki na zagryche i kolacje

Wszystkie składniki na farsz mieszamy,robimy tak samo jak kotlety mielone tylko z tą różnicą że pieczemy je nie większe niż piłeczki pingpongowe

Gotuj z etransport.plPaprykarz lekkostrawny

Kasze ugotować w 1/5 szklanki lekko osolonej wody,i łyżeczką oliwy

Gotuj z etransport.plBEE GEES

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść bobkowy, ziele anielskie i kostkę warzywną

Tosty francuskieTosty francuskie

PRZYGOTOWANIE Bułkę pokroić na plastry

Indyk w pomidorach w 7 minutIndyk w pomidorach w 7 minut

Wiadomo, że nie mamy zbytnio dużo czasu, oraz sprzętu gastronomicznego w naszych podróżach, aby móc przygotować danie na poziomie masterchefa (chociaż???), ale nie oznacza to, że jesteśmy skazani na vegete i maggi z kiełbasą

Łosoś na tronieŁosoś na tronie

Sposób przygotowania jest prosty i nie wymaga rozpisywania się

Gotuj z etransport.plbiała kiełbasa

Kiełbasę gotujesz, wykładasz na talerz i przyprawiasz tak aby przyprawy przykleiły się

Gotuj z etransport.plkiełbasa smażona

kiełbasę przyprawiasz (kto co lubi) i smażysz na patelni

Gotuj z etransport.plbigos

Gotowy bigos do słoika, pasteryzujesz 20 minut, otwierasz kiedy chcesz i zajadasz

Gotuj z etransport.plschabowe

Schab kroisz na kotlety(plastry)

Gotuj z etransport.plgulasz

Łopatkę lub szynkę wrzucam do zimnej wody i gotuję do miękkości

Gotuj z etransport.plpierogi z kapustą

Ciasto wałkujemy, wycinamy szklanką kółka, nakładamy farsz na środek, składamy na pół i sklejamy