Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Do przygotowania:w domu
Nowe szukanie
Razowiec na zakwasie (idealny również dla cukrzyków)Razowiec na zakwasie (idealny również dla cukrzyków)

Przygotować sobie keksówkę (u mnie 11,5cm x 31,5cm)

Zakwas żytni do żurku/do pieczenia chlebówZakwas żytni do żurku/do pieczenia chlebów

Dzień I 5 łyżek m±ki żytniej razowej 5-6 łyżek letniej wody przegotowanej Ważne by proporcje m±ki do wody wynosiły 1:1, czyli je¶li damy np

Schab z szynkowaruSchab z szynkowaru

Schab pozbawić białej błonki (mizdry), umyć, ponakłuwać wykałaczk± (tak± do grilla, dług±) i natrzeć dokładnie peklosol± oraz pieprzem

Gotuj z etransport.plCzarny kurczak

1. Umyj kurczaka 2.

Jajka faszerowaneJajka faszerowane

Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekan± w kostkę cebulk±

Zrazy wielkopolskieZrazy wielkopolskie

Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu

Gotuj z etransport.pl¦ledzie marynowane, w marchewce

Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze

Gotuj z etransport.pl¦ledzie z cebul± w pomidorach

¦ledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakie¶ 3 godziny, zmieniaj±c j± co jaki¶ czas

Matiasy w cytrynieMatiasy w cytrynie

Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h

Pierniczki drivera Pierniczki drivera

Margarynę rozpu¶cić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać

BIGOS TRUCKERABIGOS TRUCKERA

Kapustę włożyć do miski i zalać zimn± wod±, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalan± ponownie zimn± wod± i ponownie odcisn±ć

Zupa-sos grzybowyZupa-sos grzybowy

1. Grzyby gotujemy do miękko¶ci

Rybka w południowym klimacieRybka w południowym klimacie

1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami

Pomieszane jak groch z kapust±Pomieszane jak groch z kapust±

1. Groch zalać zimn± wod± i odstawić na noc

Bigos dobry na wszystkoBigos dobry na wszystko

1. Grzyby suszone zalać wrz±tkiem i odstawić

Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacieRybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę

Małe co nieco, czyli straciatella w słoikuMałe co nieco, czyli straciatella w słoiku

1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym

Nie sam± ryb± człowiek żyje - czas na schaboszczakaNie sam± ryb± człowiek żyje - czas na schaboszczaka

1. Mięso posmaruj dokładnie musztard±, natrzyj przyprawami - sol±, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem

Ale pasztet...!Ale pasztet...!

1. Łopatkę pokroić w grub± kostkę,oprószyć sol± i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano

 Łazanki z kapust± - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej Łazanki z kapust± - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej

1. Namoczyć grzyby, a następnie ugotować do miękko¶ci