Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Do przygotowania:w domu
Nowe szukanie
Jajka faszerowaneJajka faszerowane

Pieczarki przekroić na pół i przesmażyć z posiekaną w kostkę cebulką

Zrazy wielkopolskieZrazy wielkopolskie

Paprykę, ogórek kiszony, suszone pomidory i szynkę pokroić w słupki jak na zdjęciu

Gotuj z etransport.plŚledzie marynowane, w marchewce

Marchew zetrzeć na tarce na bardzo małych oczkach albo bardzo drobno poszatkować w malakserze

Gotuj z etransport.plŚledzie z cebulą w pomidorach

Śledzie opłukać i pomoczyć w wodzie jakieś 3 godziny, zmieniając ją co jakiś czas

Matiasy w cytrynieMatiasy w cytrynie

Matiasy wypłukać i pomoczyć w wodzie lub mleku przez 2-3h

Pierniczki drivera Pierniczki drivera

Margarynę rozpuścić w garnku, dosypać łyżkę kakao, wymieszać

BIGOS TRUCKERABIGOS TRUCKERA

Kapustę włożyć do miski i zalać zimną wodą, wypłukać z nadmiaru kwasu, odstawić na godzinę zalaną ponownie zimną wodą i ponownie odcisnąć

Zupa-sos grzybowyZupa-sos grzybowy

1. Grzyby gotujemy do miękkości

Rybka w południowym klimacieRybka w południowym klimacie

1. Ryby rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami

Pomieszane jak groch z kapustąPomieszane jak groch z kapustą

1. Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc

Bigos dobry na wszystkoBigos dobry na wszystko

1. Grzyby suszone zalać wrzątkiem i odstawić

Rybka lubi pływać, czyli karp w marynacieRybka lubi pływać, czyli karp w marynacie

1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonki i natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na godzinę

Małe co nieco, czyli straciatella w słoikuMałe co nieco, czyli straciatella w słoiku

1. Masło ubijamy z cukrem, serem białym i aromatem waniliowym

Nie samą rybą człowiek żyje - czas na schaboszczakaNie samą rybą człowiek żyje - czas na schaboszczaka

1. Mięso posmaruj dokładnie musztardą, natrzyj przyprawami - solą, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem

Ale pasztet...!Ale pasztet...!

1. Łopatkę pokroić w grubą kostkę,oprószyć solą i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano

 Łazanki z kapustą - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej Łazanki z kapustą - czyli bardzo prosto i jeszcze smaczniej

1. Namoczyć grzyby, a następnie ugotować do miękkości

Śledzik na nie jeden razŚledzik na nie jeden raz

1. Wymoczyć filety - najlepiej przez całą noc

Prażony zapach lataPrażony zapach lata

1. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Zakręcone pierożkiZakręcone pierożki

FARSZ: 1. Grzyby opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na całą noc

Świąteczny barszczyk na drogęŚwiąteczny barszczyk na drogę

1. Obrać i pokroić buraczki, wymieszać z octem, cukrem i solą