Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 13

Śliski temat!Śliski temat!

Słoninę przetapiamy na patelni lub innym naczyniu ognioodpornym , kroimy w drobną kosteczkę tak aby jak najbardziej nam się wytopiła , chodzi o to by skwareczki były jak najmniejsze

Gotuj z etransport.plPotrawa a la pörkölt

Drobno posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, posolić, popierzyć i dodać połowę mielonej papryki słodkiej i ostrej Mielonki albo gulasz pokroić w kostkę dodac do cebuli i chwilę dusić

Podróże kulinarne Heńka :)Podróże kulinarne Heńka :)

Gotuj z etransport.plspaghetti na akumulatorze5

Na rozgrzaną oliwe wrzucamy mieso , mocno grzebjemy w garze zeby nie zrobil sie z tego jeden kotlet mielony

Gotuj z etransport.plAla Gołąbki ...:)

Cebulę smażymy na oleju

Gotuj z etransport.plrosół babci Rozalii

Kurę i żeberka moczyć 1,5godziny w zimnej osolonej wodzie

Mielone w słoikachMielone w słoikach

Mielone mięso solimy, przyprawiamy i formujemy z niego płaskie kotlety (średnica powinna wynosić tyle samo, co średnica słoików)

Leczo na zimęLeczo na zimę

Pomidory obieramy ze skóry, wycinamy zielone części i kroimy na mniejsze kawałki, nastawiamy garnek na gaz i podduszamy tak żeby się prawie rozpadły, paprykę kroimy na ulubione kawałki, kabaczka ścieramy na tarce o grubych oczkach i dorzucamy do pomidorków,

Gotuj z etransport.plKurczak do słoików

Kurczaka dzielimy na kawałki, zalewamy solanką "na jajko" i zostawiamy na 24 godz

Gotuj z etransport.plZupy "na później"

Gdy zupa kończy się gotować przygotowujemy słoiki z zakrętkami typu twist

Gotuj z etransport.plUdka z kurczaka w rosole wekowane

Udka wyluzować tzn wyjąc kości/chrząstki mogą zostać/jeśli nie potrafimy można okroić mięso

Hit parkingowyHit parkingowy

Na patelni rozgrzać olej, smażyć chleb z dwóch stron na złoty kolor

Gotuj z etransport.plKonserwa wieprzowa

Mięso i słoninę zmielić w maszynce do mięsa

klopsiki w słoikiklopsiki w słoiki

Mięso mielone przyprawić, uformować kuleczki

Paprykarz jak szczecińskiPaprykarz jak szczeciński

1) Zagotować 3 litry wody, wrzucić rybę, gdy się zagotuje wyjąć, wystudzić, oczyścić z ości

Paprykarz do chlebaPaprykarz do chleba

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i razem z cebulą pokroić w kostkę

Pasztet drobiowy w słoiczkachPasztet drobiowy w słoiczkach

Ćwiartki kurczaka gotować do miękkości, wątrobę kilka minut (w innym garnku)

Kiełbasa słoikowa ZenkaKiełbasa słoikowa Zenka

Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą konsystencję, włożyć do słoików - do 3/4 wysokości, najlepsze są nieduże słoiczki, takie od dżemu lub majonezu (z tej porcji mięsa wychodzi ok

ADMINOWY PRZEPIS NA DODANIE PRZEPISUADMINOWY PRZEPIS NA DODANIE PRZEPISU

1. Logujesz się na stronie głównej KuchniaKierowcy