Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 7

Gotuj z etransport.plOmlet

Wbić jajka na miskę i wymieszać dodać m±kę też wymieszać je¶li ciasto będzie gęste wlać wody nie dużo aż ciasto zrobi się rzadkie póĽniej dodać proszek do pieczenia wymieszać

Chleb na boczku.Chleb na boczku.

Kromkę chleba stawiamy na "boczku"

Gotuj z etransport.plchleb w jaju

wbić jajka do głębokiego naczynia dodać sól, pieprz czosnek drobno posiekany troszkę mleka i wszystko wymieszać następni rozgrzać olej na patelni, obtoczyć chleb w jajku i na patelnie

Gotuj z etransport.plMakaron z sosem pomidorowym i tuńczykiem.

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej

Kopytka ala CalaisKopytka ala Calais

Zagnać Zygmunta do skrobania ziemniaków, a samemu otworzyć piwo

Pożywna i zdrowa sałatka z tuńczykiem.Pożywna i zdrowa sałatka z tuńczykiem.

Odcedzonego tuńczyka i kukurydze wsypujemy do miski z ryżem

Gotuj z etransport.plMakaron z wódeczk±

Czosnek posiekac i wrzucić na rozgrzan± patelnie,następnie pokroić nasz± pier¶ z kurczaka w kawałki i dodać na patelnie

Makaron Warszawskiego ParzygnataMakaron Warszawskiego Parzygnata

Teraz tak: Wstajemy w sobotę około 8

Gotuj z etransport.plZupa gulaszowa z makaronem i papryk±

Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę

Gotuj z etransport.plCebula po hiszpańsku

Cebule pokroić w grube plastry 1

Kalafior marynowanyKalafior marynowany

Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 li¶cie laurowe

Kurczak po chińsku w słoikuKurczak po chińsku w słoiku

Piersi umyć, pokroić w kawałki małe , wyłożyć na rozgrzany olej , dodać mieszankę warzywn± i pokrojone, oczyszczone pieczarki

Sztuka mięsa w kapu¶cieSztuka mięsa w kapu¶cie

Kapustę odcisn±ć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wod± ale tylko by pokryło cał± zawarto¶ć

Gotuj z etransport.plBłyskawiczna zupa fasolowa

Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z ni±, ziemniaki pokroić w drobn± kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara

Gotuj z etransport.plŻurek... mój żurek.

co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok

Smarowidło Czanina(Prototyp)Smarowidło Czanina(Prototyp)

Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach

Gotuj z etransport.plKalafior faszerowany

Kalafiora należy sparzyć tak aby się nie rozwalał,następnie po sparzeniu dzielimy go na tzw

Gotuj z etransport.plMagowy kurczaczek

Kurczaka oblać PORZˇDNIE mag± i obtoczyć w m±ce(może być w jajku i m±ce) i smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym tłuszczu,niby kurczak a smakuje jakby się jadło karpia

Expresowe pierogi leniwe (kulski z bialego sera na szybko)Expresowe pierogi leniwe (kulski z bialego sera na szybko)

Biały ser, jajka (ale bez skorupek!!!), oraz oba rodzaje m±ki wymieszać i wyrobic spójne ciasto

Gotuj z etransport.pl¶l±ska wodziona w 5min