Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 7

Gotuj z etransport.plWęgorz wędzony w zalewie octowej

Kawałki wędzonego węgorza ułożyć w słoiku, zalać wrzącą zalewą (do pełna, gdyż ryba nasiąka płynem), słoik dokręcić, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia

Mięso ze słoikaMięso ze słoika

Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką

Gotuj z etransport.plKurczaczek do syta

Umytą pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski

Gotuj z etransport.plKalafix - inaczej

Ugotowany kalafior (lub gdy nam zostanie z obiadu) rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego ugotowane i obrane ze skorupki jajka na twardo

Gotuj z etransport.pl Francuska lekka zupa czosnkowa

Kostki rosołowe rozpuścić w 1 l

Gotuj z etransport.plPita z warzywami i mięskiem

Placki pita wyjąć z opakowania

Gotuj z etransport.plsałatka biedaka

Cebulkę obrać i pokroić w półplasterki, następnie zesmażyć na złoty kolor

Gotuj z etransport.plmakaron z jajkami (zasmażanka Babci Zosi)

Makaron ugotować z łyzką oleju; jak kto lubi - al dente lub na miękko

Gotuj z etransport.plżeberka w słoiku

Żeberka natrzeć przyprawami i zostawić na kilka godzin w lodówce

Gotuj z etransport.plTIRowa jajecznica

Na rozgrzaną patelnię dajemy łyżkę margaryny, czekamy aż się rozpuści, wrzucamy drobno posiekane plasterki szynki (może być kiełbasa) czekamy aż się przyrumieni, do tego wrzucamy także drobno posiekanego pomidorka i czekamy ok 3-4 min

Gotuj z etransport.plkuchenne profanacje

Zrób rosół z wędzonego kurczaka,ugotuj i obierz z łupiny ""boba",wyłóż go na talerz , zalej gorącym "rosołem

Pulpeciki w sosie koperkowym zawekowanePulpeciki w sosie koperkowym zawekowane

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą i przyprawami

Gotuj z etransport.plFasolka po nibybretońsku

Na patelnię wrzucamy trochę tłuszczu, żeby się rozgrzał

Gotuj z etransport.plChlebojajko

Bierzemy dwie kromki chleba krojonego składamy razem i wykrawamy środki

Gotuj z etransport.plZupa czosnkowa

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i zrumienić na oleju

Gotuj z etransport.plLeczo z kurczaka

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i poddusić w garnku w 4 łyżkach oleju przez ok 15 min

Gotuj z etransport.plFlaki bez flaków

Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce

Gotuj z etransport.plSzybka Zupa

Marchewkę i ziemniaki obrać, a następnie pokroić w kostkę

Gotuj z etransport.plPizza jajeczna

Boczek pokroic w kostke razem z cebulą,wrzucic na rozgrzany olej

Gotuj z etransport.plKiełbaska pana Staska

Kiełbase kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzany olej na patelke